»Predsednik vlade pride v Maribor in pove, da župan ne dela dobro, potem pride tudi predsednik največje opozicijske stranke v Maribor in prav tako pove, da župan ne dela dobro, hkrati pa ne zagotovita zakona, po katerem bi lahko župana na demokratičen način in v skladu z ljudsko izraženo voljo zamenjali. To je žalostno in očitno tudi Ljubljani odgovarja, da se Maribor ukvarja sam s sabo.«

***

Nekdanji TV in radijski voditelj, lokalni politik, mestni svetnik (Lista za pravičnost in razvoj) Stojan Auer na STA o nezadovoljstvu z mariborskim županom.

***

Stojan Auer, ki je pred letom postal predsednik komisije za spremljanje del v mariborskih javnih podjetjih, je povedal, da je komisija prenehala z delovanjem, ker so v vseh primerih naleteli na zid in nesodelovanje podjetij. Auer je še povedal, da bodo nekateri morda zaradi tega odpirali šampanjce, sam pa meni, da je umrla pravna podlaga v lokalni samoupravi. Nezadovoljen je tudi z državno politiko. Večkrat je o težavah komisije namreč poročal posameznim ministrstvom. Tam so pritrdili, da je zakonodaja slaba in da mestnih svetnikov v ničemer ne ščiti, če župani ali mestne uprave ne izvršujejo njihovih sklepov.