Z uradnim otvoritvenim dogodkom je danes dopoldne ekipa sodelavcev Dnevnikovemu izboru Zlata nit dala dodaten zagon. V Domu gospodarstva je namreč pripravila kick off dogodek, s katerim so želeli dati poseben poudarek letos že desetemu izboru najboljših zaposlovalcev, zato so srečanje podjetij, ki že sodelujejo v Zlati niti, in tistih, ki o tem še razmišljajo, naslovili z motom: ne tekmovanje, temveč navdihovanje!

Anisa Faganelj iz Mediad, vodja Zlate niti, je v kratkem pregledu zgodovine opozorila, da je v dosedanjih devetih letih v Zlati niti sodelovalo 327 različnih podjetij, na vprašalnik pa je odgovorilo več kot 66 tisoč zaposlenih. Edita Krajnović, vodja metodologije, pa je s povzetki več raziskav in mnenj strokovnjakov opozorila na vrsto izzivov, s katerimi se bodo morali spopasti v podjetjih, kot so 4. industrijska revolucija, pasivnost zaposlenih po 41. letu starosti, nujnost preoblikovanja veščin, ki so potrebne za podporo razvoju podjetju, da je zaposlitveni bazen plitek in da so mladi Slovenci zelo črnogledi.

O tem, zakaj je Zlata nit koristna in kako jo v podjetjih lahko uporabljajo kot podporno orodje pri vodenju in razvoju zaposlenih, so med drugim spregovorili Sarah Jezernik iz Plinovodov, Zvezdana Lubej iz Profiles International in Janez Novak iz RLS merilna tehnika, zlata gazela 2015. Podjetje se v Zlato nit 2016 želahko prijavijo. Prijavnica v Zlato nit - prijave sprejemajo samo elektronsko - je na spletnem naslovu: www.dnevnik.si/zlatanit.