Konceptualno podoben projekt – pop-up stanovanje I Feel Design – je društvo letos že predstavilo v Berlinu, v ljubljanskem pa sodeluje več kot trideset blagovnih znamk izključno slovenskega oblikovanja. Ekipo je vodila arhitektka Tina Semolič, ki je stanovanje na Dunajski cesti 177 opremila ob pomoči nepremičninske agencije Mesto nepremičnin in v sodelovanju z njegovima lastnikoma. Vzorčno stanovanje je ob poprejšnji najavi na ogled do 3. novembra vsak dan med 16. in 19. uro.

Oblikovalski izdelki »v živo«

Popolnoma opremljeno vzorčno stanovanje za mlado družino sestavljajo spalnica, kuhinja z jedilnico in dnevna soba z delovnim kotičkom. Obiskovalci lahko preizkusijo in med seboj primerjajo izdelke ter se pozanimajo o njihovi ceni in naročilu. Slovenski oblikovalci so doslej že večkrat dokazali, da jim skupni nastop omogoča večjo prepoznavnost in konkurenčnost v tujini (na primer predstavitev na oblikovalskih dogodkih 100% Design), s tokratnim projektom pa tudi domačim kupcem dokazujejo vrhunski dizajn in kakovost.

Dogodki v času odprtih vrat

V času odprtih vrat se bodo obiskovalci lahko udeležili arhitekturne (Kulturno društvo Ropot) in nepremičninske svetovalnice (Mesto nepremičnin) ter svetovalnice o vodenju gradbenih del med prenovo doma (Makro5). Dopolnila jih bosta dva kuharska dogodka – kuharska delavnica Tejani in kuharski tečaj Anina kuhinja za najmlajše, Zavod 1-2-3 pa pripravlja delavnico za vse generacije Lego za možgansko nego. Za vse dogodke je potrebna prijava.