Javni zavod Gasilsko-reševalna služba Kranj poldrugo leto vodi direktor Tomaž Krišelj. Ob njegovem imenovanju so nekateri svetniki v mestnem svetu opozarjali na njegovo sodelovanje v kampanji župana Boštjana Trilarja oziroma stranki Več za Kranj. Zdaj je ta direktor zaposlil novo poslovno sekretarko, ki pa se je kot kandidatka za mestni svet leta 2014 pojavila na listi Več za Kranj. Prejšnja tajnica je bila razporejena na drugo delovno mesto, direktor Krišelj pa je zatrdil, da je zaposlitev skladna s kadrovskim načrtom in sistemizacijo del.

124 prošenj na razpis za tajnico

Tomaž Krišelj je pojasnil, da bi takoj zaposlili 16 gasilcev, če bi imeli denar. Zakaj je potem dal pred gasilci prednost novi tajnici? »Poznate kakšnega direktorja brez poslovne sekretarke?« nam je odgovoril direktor javnega zavoda, ki ga v največji meri financira proračun Mestne občine Kranj. Na razpis za delovno mesto poslovne sekretarke je prispelo 124 prošenj, na koncu so jih ducat povabili na razgovor. Izbrana je bila kandidatka, ki po izobrazbi presega zahtevano, pozornost pa je vzbudila tudi zaradi svoje politične angažiranosti na lokalnih volitvah. Takrat je namreč kandidirala za mestni svet na listi Več za Kranj stranke župana Boštjana Trilarja. Ta je kot temelj svojega mandata in delovanja potem uveljavil tudi kodeks ravnanja političnih funkcionarjev, ki pa je ostal mrtva črka na papirju, ko so prav zaradi nespoštovanja kodeksa s strani župana odstopili člani častnega razsodišča, ki so mu priporočili odstop po znani aferi, ko je vozil službeno vozilo v vinjenem stanju. Že ob imenovanju Tomaža Krišlja (prej je vodil računalniško podjetje) je bilo precej očitkov o političnem kadrovanju, ker je bil med kampanjo aktiven simpatizer Trilarja. O mogočem političnem kadrovanju nove zaposlene v javnem zavodu nam je pojasnil: »Sodelovanje v kulturnih, športnih ali političnih organizacijah ne sme biti prednost pri zaposlovanju, nikakor pa tudi ne sme biti ovira.« Ob tem nas je opozoril, da sam politično ni aktiven. Po neuradnih podatkih pa tudi omenjena gospa v Trilarjevi stranki po volitvah ni bila posebno politično izpostavljena.

Krišelj je nase opozoril tudi ob letošnji februarski prometni nesreči, ki jo je povzročil Boštjan Trilar v Stražišču. Pred nesrečo je bil namreč direktor gasilcev opažen v družbi župana in enega od kranjskih uradnikov v enem od kranjskih lokalov, od koder se je župan odpeljal z občinskim vozilom in povzročil prometno nesrečo. Prav soproga občinskega uradnika in tretjega udeleženca omenjenega večernega srečanja za točilnim pultom je do zdaj delala v tajništvu Tomaža Krišlja.

Trenja med gasilci

V zadnjem času so nekateri kranjski gasilci enega svojih vodilnih (a ne direktorja) obtožili mobinga oziroma trpinčenja na delovnem mestu. Krišelj nam je razložil, da je po notranji preiskavi take sume ovrgel. S podobno zadevo se ukvarja tudi policija, ker naj bi nekdo enemu od vodilnih domnevno odtujil službene dokumente, a epilog še ni znan.