Podjetje Stilles iz Sevnice ima kar 70-letno tradicijo v pohištveni industriji in danes predstavlja pomembnega igralca na slovenskem in tudi na svetovnem prizorišču. Proizvaja visokokakovostno pohištvo, ki se na sejmu v Milanu predstavlja v istem prostoru kot blagovne znamke eminentnih razstavljalcev oblikovanja Luxury Living Group, Versace, Christopher Guy, Roberto Cavalli, Emanuel Ungaro, Tecni nova, Softhouse furniture, Duresta, Giorgo Collection in Arcahorn in druge.

Glavne dejavnosti podjetja zajemajo razvoj, proizvodnjo, logistiko in montažo notranje opreme po naročilu. Bistveni del poslovanja predstavlja opremljanje hotelov višjega in visokega razreda. Opremili so interjerje v več kot 30 državah po vsem svetu, zanje pa so glavni trgi zahodne in jugovzhodne Evrope, sledijo Bližnji vzhod ter Združene države Amerike. Ukvarjajo se z notranjo opremo v najširšem kontekstu, kar ne pomeni le oblikovanja in izdelave pohištva, temveč opremo, ki predstavlja zaključeni ambient in omogoča funkcijo določenega prostora.

Hotelska soba in bar

V Milanu vsako leto poteka največji pohištveni sejem v Evropi, Stilles se je letos tam že štirinajstič zapored predstavil kar 372.000 obiskovalcem. Na razstavnem prostoru so ustvarili dva zaokrožena ambienta, ki sta ga razvila hišna arhitekta Mirela Mlinar Ravenščak in Damjan Popelar. Avtorji pri opremi hotelov navdih praviloma črpajo iz lokacije objekta in koncepta ponudbe hotela, treba pa je tudi slediti trendom, čeprav, kot pravita: »Enotnega svetovnega trenda ni mogoče izpostaviti, ker je oblikovanje hotelskih interjerjev podrejeno omogočanju izkušnje gostu, ki na določeno lokacijo na svetu pride z željo po določeni izkušnji.«

Osnova koncepta postavitve v Milanu je bila bogata oprema, ki je primerna za hotele s petimi zvezdicami ali več, mestne ali poslovne hotele. Uporabljeni so bili predvsem naravni materiali, poleg lesa še kamen, keramika, steklo in bombaž. Predstavljena sta bila interjer hotelske sobe in hotelski bar. Vsi elementi so bili izdelani v podjetju, večina jih zahteva visokotehnološko opremo in obrtno znanje. Pult je narejen iz masive oreha s ploskovito 3D-površino, predelna stena med obema ambientoma je skomponirana in izdelana s postopkom parametričnega oblikovanja.

Pri svojem delu morajo poleg strokovnega tehnološkega znanja v okviru realizacije projektov obvladati tudi roke izvedbe, stroškovno učinkovitost, kakovost storitev in izdelkov, konsistentnost produktov s projektnimi rešitvami in obenem zadovoljevanje pričakovanj naročnika. Glede na to mora biti ekipa, ki vodi projekt, visokousposobljena z vidika oblikovanja (lastni arhitekti in oblikovalci), konstrukcijskega in tehnološkega koncipiranja izdelkov (tehnologi, konstruktorji), operativne priprave produkcije, vodenja projektov ter spremljanja stroškov in upravljanja denarnega toka znotraj izvedbe projekta.