Saga torkove superpokalne tekme med Jesenicami in Olimpijo (2:4) je dobila novo poglavje. Potem ko se je gorenjski klub pritožil, da je imel tivolski kolektiv v kadru preveč tujcev, je hokejska zveza kot organizatorka novoustanovljenega tekmovanja predlagala salomonsko rešitev s ponovitvijo tekme. Olimpija je na pobudo pristala, zavrnili pa so jo na Jesenicah, kjer vztrajajo pri zahtevi, da se tekma za zeleno mizo registrira z izidom 5:0 za železarje.

Jeseničani z vsako potezo dokazujejo, da so slabi poraženci premiernega superpokala, ki je v domačem hokejskem prostoru nepomembno tekmovanje brez pretirane veljave. Če bi delovali taktno, bi sprejeli kompromisno rešitev in tvegali zgolj morebitni nov poraz proti Olimpiji. Postopek zdaj ostaja v rokah vodje tekmovanja Bogdana Jakopiča, pred katerim je zahtevna odločitev. Če bo ugodil jeseniški prošnji, bi se Olimpija lahko sklicevala na Bosmanovo pravilo, ki znotraj Evropske unije odpravlja pravila o številu tujcev. Znano je namreč, da imajo trije iz sedmerice tujih hokejistov Olimpije evropski potni list, kar ljubljanski klub postavlja v odločilno prednost ob morebitnem pravnem nadaljevanju zadeve.

Olimpija je po torkovem zmagoslavju na Jesenicah sinoči nadaljevala svoj boj za preživetje v EBEL in na tivolskem ledu po enakovredni predstavi v podaljšku z 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) ugnala Gradec, ki ga vodi Ivo Jan. Slovenski prvaki so v uvodni tretjini povedli po golu Hartyja, domače vodstvo pa je v nadaljevanju ob prednostih dveh igralcev izničil Setzinger. Odločilni zadetek za dve točki je v 66. minuti prispeval Guimond. Olimpija zaradi znanih zapletov pri izplačilu dolga še naprej ostaja brez kapetana Aleša Mušiča, pri katerem je očitno vse manj možnosti, da bo v tej zimi oblekel zeleni dres. Ljubljančani bodo jutri gostovali v Znojmu, ki je sinoči visoko ugnal Linz.

V alpski ligi bodo vodilni Jeseničani danes ob 18.30 gostili Feldkirch, jutri ob isti uri pa še Lustenau, ki veljata za resnejša tekmeca v drugoligaškem odprtem prvenstvu Avstrije.