Škapina je zanimalo, ali občina namerava postajališči umakniti s cestišča in jima torej urediti poseben pas za vstop in izstop potnikov. Prav tako si želi vedeti, ali bosta postajališči v prihodnosti opremljeni z nadstrešnicami.

Pripravljajo načrte za ureditev postajališč

Na občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet so zagotovili, da imajo načrte s tema postajališčema. Uredili naj bi ju leta 2017, a ker trenutno izdelujejo šele idejno zasnovo, še ne vedo, kako bosta postajališči urejeni niti koliko bo vse to stalo. Poleg tega preverjajo tudi, ali bi bilo mogoče postajališči umakniti z vozišča.

Ob tem nas je zanimalo, zakaj je avtobusno postajališče iz Živalskega vrta proti središču mesta pomaknjeno stran od živalskega vrta. Do njega obiskovalci živalskega vrta lahko dostopajo tako, da Večno pot prečkajo na enem od dveh prehodov za pešce, vendar morajo v obeh primerih po prečkanju ceste do omenjenega postajališča pešačiti ob robu ceste, ki na tej strani nima pločnika.

Postajališče tudi za študente

»Sama lokacija obeh postajališč je urejena tako z upoštevanjem potreb obiskovalcev ZOO kot študentov fakultet,« so pojasnili na občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Spomnimo, Ljubljanski potniški promet je linijo 18 poleti 2014 podaljšal tako, da povezuje Kolodvor, Rožno dolino, Živalski vrt Ljubljana, nove fakultete ob Večni poti, Šiško, Bežigrad in športni center v Stožicah. »Z linijo 18 smo zelo zadovoljni,« zagotavljajo v javnem podjetju, kjer pravijo, da se je število potovanj lansko leto povečalo za kar 137 odstotkov glede na leto 2014. Potniki so namreč lansko leto opravili kar slabih 771.000 potovanj na tej liniji.