Morebiti je neokusno, da revija Forbes sestavlja tudi lestvico največjih zaslužkarjev med mrtvimi znanimi osebnostmi, a je že tako, da nekatera imena prinašajo denar, tudi ko niso več med živimi. Če pogledamo na lestvico, so nekateri tam že nekaj desetletij. Denimo Elvis Presley se je z zaslužkom v preteklem letu uvrstil na četrto mesto s 27 milijoni dolarjev dohodka, kar je sicer polovico manj kot leto prej. Letos ga je prehitel pred nekaj tedni umrli legendarni golfist Arnold Palmer s 40 milijoni zaslužka. Pred njim je tudi avtor Snoopyja Charles Schultz, ki je v preteklem letu predvsem na račun risanke o belem kužku zaslužil 48 milijonov dolarjev.

Na lestvici je največ igralcev in glasbenikov. Med slednjimi sta novinca na lestvici David Bowie in Prince. Slednji je zaslužil 25 milijonov dolarjev in je na petem mestu, medtem ko je Bowie z desetimi milijoni na enajstem mestu. Med glasbeniki se redno med deseterico uvrščata tudi John Lennon in Michael Jackson, ki je že drugo leto zapored največji mrtvi zaslužkar. Lani je zaslužil nedosegljivih 825 milijonov dolarjev, kar je največ, kolikor je kadar koli zaslužila kakšna že umrla zvezda. Največji del tega zaslužka je pripadel prodaji njegove polovice založniškega glasbenega kataloga Sonyja, v katerem je bilo tri milijone skladb, tudi Beatlesov, Boba Dylana in Taylor Swift. Večina tega denarja je šla za poplačilo njegovih dolgov.

Med igralci sta največja zaslužkarja Steve McQueen in Elizabeth Taylor, oba na račun izdelkov, ki jih tržijo z njunimi imeni: prvi s solatnimi prelivi, igralska diva s parfumom. Na lestvici je vedno tudi Albert Einstein. Njegovo ime in podoba sta lani zaslužila 11 milijonov dolarjev. Ves ta prihodek gre Hebrejski univerzi v Jeruzalemu, ki ji je Einstein zapustil vse svoje avtorske pravice, trženje teh pa upravlja agencija Greenlight, ki je specializirana za trženje pravic pokojnih zvezdnikov. Na lestvici največjih pokojnih zaslužkarjev je kar nekaj njihovih strank.