Je to raketa? Je to raketoplan? Snovalci pravijo, da gre za avtomobil. Seveda ne za kateri koli avto, temveč za superavtomobil Bloodhound SSC, s katerim želijo postaviti nov hitrostni rekord. Tega ima od leta 1997 britanski avtomobil na reaktivni pogon Thrust SSC, ki so mu v ameriški puščavi Black rock v Nevadi izmerili najvišjo hitrost, 1228 kilometrov na uro. Bloodhound bi po napovedih izdelovalcev 19 let star rekord lahko presegel za kar 462 kilometrov na uro.

Izdelava reaktivnega avtomobila Bloodhound SSC je bila prvič uradno napovedana že leta 2008, zamisel zanj pa je še dve leti starejša. Tudi tokrat gre za britanski projekt, vozilo pa ima dobrih sto tisoč kilovatnih moči (135.000 konjskih moči). Reaktivni avtomobil naj bi vrtoglavo hitrost dosegel tudi s pomočjo raketnega pogona, ki se sicer uporablja pri izstrelitvah satelitov v zemeljsko orbito. Ta se na Bloodhoundu vključi, ko vozilo doseže hitrost okoli 483 kilometrov na uro.

Za leto 2017 imajo snovalci projekta načrt vozilo s pomočjo rakete pospešiti do 1287 kilometrov na uro, kar bi bil že nov rekord. Leto kasneje želijo do konca izkoristiti potencial vozila z lovom na novo rekordno hitrost 1690 kilometrov na uro. Čeprav bi Bloodhound lahko kar dvakrat presegel rekord Thrusta iz leta 1997, to ne vznemirja Thrustovega voznika. Pilot britanskih kraljevih zračnih sil Andy Green, ki je postavil rekord leta 1997, bo predvidoma za volanom tudi v obeh Bloodhoundovih vožnjah.