Sestanek predstavnikov plesnih šol Kazina, Bolero, Urška Pro in Plesne zveze Slovenije, ki so se v ponedeljek zbrali pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću, se je po njegovih besedah končal konstruktivno. »Uporaba Slovenske ceste bo za vse plesalce na Maturantski paradi brezplačna nadaljnjih pet let,« je povedal ljubljanski župan in dejal, da je prestolnici lahko v ponos, da maturanti četvorko odplešejo »na najlepši ulici v najlepšem mestu«.

Predstavniki plesnih šol, ki že nekaj let niso v najboljših odnosih zaradi organizacije Maturantske parade, so se na sestanku pri županu strinjali, da bo organizatorica tega vsakoletnega dogodka Urška Pro, vendar bodo morale biti povsod navedene tudi vse druge plesne šole. »Urška Pro ima le pozicijo prve med enakimi,« je pojasnil župan, ki je zagrozil, da bo organizacijo tega dogodka v prestolnici prepustil javnemu zavodu Turizem Ljubljana, če se plesne šole ne bodo držale ponedeljkovih dogovorov.

Ključni del dogovora opredeljuje vprašanje stroškov udeležbe na paradi. Plesne šole bodo Urški Pro plačale deset evrov za vsakega prijavljenega plesalca. Janković je dejal, da plesne šole lahko pridobijo tudi sponzorja, ki bo za njihove plesalce poravnal celoten strošek. Deset evrov na plesalca bodo Urški Pro morale za udeležbo na Maturantski paradi plačati tudi tiste šole, kjer bodo maturante učili plesati učitelji, in ne predstavniki plesnih šol, je še pojasnil ljubljanski župan.

V deset evrov je po Jankovićevih besedah vključenih veliko postavk, in sicer med drugim varovanje, zajtrk, piščalke, majice, dežniki, osvežilni napitki in sadje, ozvočenje, zagotovitev gasilcev, policije in reševalcev, čiščenja prostora po dogodku, pridobivanje dovoljenj in podobno. Na letošnji Maturantski paradi je Urška Pro dijakom šol, na katerih plesnega tečaja ni izvajala plesna šola Urška Pro, ob registraciji dala položnice v znesku 40 evrov, s katerimi naj bi si Urška Pro pokrila stroške organizacije ulične četvorke. Te položnice so dijaki morali posredovati svojim plesnim šolam oziroma učiteljem plesa, ki pa jih niso hotele prevzeti, zato so bili na koncu nekateri razočarani dijaki prepuščeni sami sebi.