Pomemben dejavnik pri odločanju naj bo kakovost, za postavitev pa naj poskrbi strokovnjak, s čimer boa zagotovljen tudi servis. Zato predlagajo, da se stranka najprej pozanima o tradiciji tako ponudnika storitve kot tudi proizvajalca materialov za montažo.

Zaupanje temelji na večletnem delu

Podjetje Megamik že več kot 23 let sodeluje s kakovostnimi proizvajalci kurišč, pečnic in šamotnega materiala iz Nemčije, ki so na razvitem trgu prisotni že več desetletij. Vsako leto se pečar Boštjan Mikelj z ženo Tanjo udeleži več strokovnih seminarjev in sejmov s področja pečarstva. Ob delu tako upoštevajo tradicijo, moderne smernice in predvsem tehnološke izboljšave. V Pečarstvu Megamik se zavedajo, da zaupanje strank temelji na trdem in večletnem delu. O njihovem kakovostnem delu med drugim priča tudi pregledno urejena spletna stran, kjer so na ogled izdelki pečarja Boštjana. Postavili so že več kot 1100 peči in kaminov, lahko pa se tudi pohvalijo, da več zadovoljnih strank pripelje k njim nove stranke oziroma uporabnike njihovih storitev.

Pečarstvo Megamik ima v svoji ponudbi vse vrste peči in kaminov. Pred odločitvijo glede vrste peči oziroma kamina se s stranko sestanejo in predstavijo ponudbo ter svetujejo pri izbiri. Na željo strank pečar obišče objekt, kjer bo stala nova peč ali kamin, in pri odločitvi svetuje na samem mestu vgradnje. Vse njihove peči oziroma kamini imajo zunanji dovod hladnega zraka, kar pomeni, da so primerne tudi za nizkoenergijske in pasivne hiše. Stranki pred odločitvijo predstavijo, kako se izdela dovod hladnega zraka in kateri dimnik je ustrezen. Kot stalno prakso Pečarstva Megamik so uveljavili prvo – začetno kurjenje peči oziroma kamina, ko pečar podrobno razloži postopek kurjenja in čiščenja kurišča. Seveda zagotavljajo tudi servis, ki pa je ob kakovostnih in suhih drveh lahko šele po več kot desetih letih.

Kompatibilni naravni materiali

Konec septembra so prvič javno predstavili energijsko hišo Megamik. Osrednja značilnost energijskih hiš Megamik je toplozračna in akumulacijska peč. Pretok toplega zraka je regulacijsko voden po vseh prostorih, akumulacijski del pa je razpeljan tako, da ob vsakodnevnem kurjenju omogoča konstantno temperaturo. Lončena peč prinaša v dom prijetno toploto, ki stanovalce duhovno uravnoteži, pomirja in osrečuje. Posebna pozornost pri gradnji hiše je posvečena izboru naravnih materialov, ki so med seboj kompatibilni. Enako sprejemajo vlago in jo oddajajo. Tak način gradnje pomeni, da hiša naravno diha, klima v njej pa je prijetna v vseh letnih časih brez prisilnega prezračevanja. Tako grajena hiša nima negativnih sevanj, zato omogoča prijetno bivanje, ustvarjalno ozračje in odlično počutje. (ktm)

Več na: www.megamik.si