Mala šola arhitekture, ki je primerna za otroke od šestega do dvanajstega leta oziroma za prvo in drugo triado osnovne šole, ponovno vabi k vpisu nadebudne in vedoželjne ustvarjalce v šolskem letu 2016/17. Pouk, ki bo letos potekal že šesto leto zapored, poteka ob sredah od 16.45 do 18. ure, začenja pa se jutri, v torek, 12. oktobra, in traja do junija. Ure so prilagojene različnim starostnim skupinam.

Arhitektura, urbanizem in oblikovanje z različnih vidikov

Otroci na učnih urah spoznavajo arhitekturo, urbanizem in oblikovanje z najrazličnejših vidikov. Rišejo, gradijo in sestavljajo, berejo načrte in spoznavajo notranjo opremo. Preučujejo merila in razmerja, različne oblike stavb in tipe stanovanjskih hiš. Spoznavajo javni prostor in osnove urbanizma z raziskovanjem uličnega pohištva, ulice, trga in mesta. Arhitekturo obravnavajo tudi skozi čutila (vid, sluh, tip, voh) in raziskujejo svetlobo in barve. Odkrivajo stavbno dediščino Slovenije in sveta, ko gradijo bivališča iz različnih materialov. Letos bodo pobliže spoznali tudi razstavljene muzejske predmete in tiste, ki so skriti v depojih.

Spoznavanje z delom arhitektov skozi igro

Skozi igro in ustvarjalnost spoznavajo delo arhitektov in drugih ustvarjalcev s sorodnih področij ter ob delu prepletajo praktično delo s teoretskim ozadjem. Ustvarjajo z različnimi materiali, pripomočki in priborom, se ob tem zabavajo in družijo, saj se zahtevnejših nalog lotevajo v skupini.

Prijave in informacije: na telefonski številki 01 548 42 82/80 ali po e-pošti: izobrazevanje@mao.si