Angleški nogometaši so tekmo na Wembleyju dobili z goloma Daniela Sturridgea in Dela Allija, ki sta zadela že v prvem polčasu. Za Otočane je bila to že 14. zaporedna zmaga v kvalifikacijah, s čimer se je podaljšal tudi njihov niz neporaženosti, ki zdaj traja že neverjetnih 31 kvalifikacijskih tekem (24 zmag, 7 remijev). A v nasprotju s pričakovanji v središču pozornosti ni bil začasni selektor Gareth Southgate, ki je debitiral na čelu angleške izbrane vrste, temveč njegov izbranec Wayne Rooney.

Nogometaš Manchestra Uniteda je znova zaigral v vezni liniji, a v tej vlogi ponovno pogorel in si posledično prislužil žvižge domačih navijačev. »Breme, ki ga Rooney nosi, je ogromno, kritike na njegov račun pa neupravičene. Kljub temu se trudi še naprej in igra ter predstavlja svojo državo s ponosom,« je v bran svojemu kapetanu stopil Gareth Southgate.

Na drugi tekmi skupine F so Škoti v končnici tekme izvlekli točko proti Litvi, potem ko je v 89. minuti izenačujoči gol dosegel rezervist James McArthur. Za Litvo je v 58. minuti zadel Fedor Cernych.

Kvalifikacije za SP 2018, 2. krog, skupina C: Azerbajdžan – Norveška 1:0, Nemčija – Češka 3:0 Severna Irska – San Marino 4:0, vrstni red: Nemčija in Azerbajdžan po 6, Severna Irska 4, Češka 1, Norveška in San Marino po 0, skupina E: Armenija – Romunija 0:5, Poljska – Danska 3:2, Črna gora – Kazahstan 5:0, vrstni red: Romunija, Črna gora in Poljska po 4, Danska 3, Kazahstan 1, Armenija 0, 3. krog, skupina D: Wales – Gruzija 1:1, Moldavija – Irska 1:3, Srbija – Avstrija 3:2, vrstni red: Srbija in Irska po 7, Wales 5, Avstrija 4, Gruzija 1, Moldavija 0, skupina G: Izrael – Liechtenstein 2:1, Albanija – Španija 0:2, Makedonija – Italija 2:3, vrstni red: Španija in Italija po 7, Albanija in Izrael po 6, Makedonija in Liechtenstein po 0, skupina I: Finska – Hrvaška 0:1, Ukrajina – Kosovo 3:0, Islandija – Turčija 2:0, vrstni red: Hrvaška in Islandija po 7, Ukrajina 5, Turčija 2, Finska in Kosovo po 1.