Druga tekma v ligi ABA v letošnji sezoni, drugi poraz za točko Olimpije. Po gostovanju pri Mega Leksu je bila tokrat, prav tako v gosteh, za zmaje premočna Igokea. Ljubljančani bodo imeli priložnost za prvo zmago jutri, ko bodo zaradi zasedenosti Stožic Mornar iz Bara ob 19. uri gostili v dvorani Tivoli. Dve uri kasneje bodo košarkarji Krke gostovali pri Budućnosti.

Ko je Igokea proti Olimpiji v 25. minuti povedla z desetimi točkami razlike, se je zdelo, da se gostje ne bodo več pobrali. Tak občutek so Ljubljančani dajali predvsem zaradi izredno slabih odločitev v napadalnem delu igre, ki so privedle do številnih izgubljenih žog in slabo izdelanih položajev za met. A ravno ko je zmajem voda že tekla v grlo, so se prebudili. V enajstih minutah je sledil delni izid 23:8, pri čemer je prednjačil Brendon Jefferson, ki je v tem obdobju zadel štiri trojke. Olimpija je tako pred odločilnimi minutami dobila veter v jadra, a je ravno takrat na sceno stopila sodniška trojica, ki je najprej dosodila neobstoječo nošeno žogo Devinu Oliverju (11 točk in 12 skokov), nato pa še izredno mehko osebno napako v napadu Nikoli Jankoviću (19 točk in 13 skokov).

Kljub temu so imeli gostje v zaključku vse niti v svojih rokah. Gregor Hrovat je po košu in dodatnem prostem metu Olimpijo 16,3 sekunde pred koncem popeljal v vodstvo za točko, na drugi strani pa je James Robinson zgrešil met, a zaradi slabega zapiranja Ljubljančanov prišel do odbite žoge in prostih metov zaradi osebne napake Jankovića. 4,5 sekunde pred zaključkom je zadel oba, Jeffersonu pa iz teka pred sireno ni uspelo zadeti trojke za prvo zmago Olimpije v dvorani Laktaši v ligi ABA.

»Prelahko smo zapravili zmago v zadnjih treh minutah. To se nam je sedaj po Sremski Mitrovici zgodilo že drugič. Proti Mornarju na prvi domači tekmi v ligi ABA bomo poskušali priti do prvega uspeha,« je bil kratek Gašper Okorn. Stevan Milošević je dodal: »Pričakovali smo zmago, zato je to za nas težek poraz. Proti Mornarju bo pomembno, da odpravimo napake, ki se nam konstantno ponavljajo od začetka sezone.«

Liga ABA, 3. krog: Partizan – Cibona 87:81 (25:21, 48:42, 70:57, Hatcher 25; Šakić 28, Joksimović 7, Šiško 2)m M. Leks – Budućnost 81:85 (18:21, 34:50, 56:70, Zagorac 18, Čančar 7; Šehović 22), Mornar – Karpoš sinoči, že odigrano: Krka – FMP 61:70, Cedevita – MZT 82:61, Zadar – C. zvezda 66:103, vrstni red: C. zvezda, Partizan in Budućnost po 3-0, FMP, Cibona in Igokea po 2-1, Cedevita, M. Leks in Zadar po 1-2, Krka 1-1, MZT 0-3, Olimpija, Mornar in Karpoš po 0-2.