V Dramstadtu ste šele mesec dni. Kako ste se znašli v Nemčiji?

Težava je v tem, da nisem opravil priprav z ekipo, saj sem v klub prišel šele v začetku septembra. Potreben je čas, da se prilagodim na novo okolje in taktično postavitev na igrišču.

Kaj je drugače v bundesligi v primerjavi z vašimi dosedanjimi izkušnjami v Slovenji, Bolgariji in na Hrvaškem?

Bundesliga je povsem nov svet z drugačnim slogom igranja, kot je bil pri Rijeki. Pod taktirko Matjaža Keka smo bili napadalno usmerjena ekipa, Darmstadt pa se kot novi nemški prvoligaš bori za obstanek, zato največ pozornosti posvečamo obrambnim nalogam. Naša igra še ni tekoča. Igra v bundesligi je dvakrat hitrejša kot v državah, v katerih sem igral doslej.

Ker ste igralec z ogromno energije, ki lahko veliko teče, vam je slog bundeslige v visokem ritmu pisan na kožo.

Imam toliko obrambnih nalog, da sploh še nisem bil v vlogi klasičnega napadalca, ampak na položaju vezista na levi strani, kjer se včasih počutim kot levi bek. Če vsi ne delamo v obrambi, v nemški ligi takoj prejmeš zadetek.

Vašemu nekdanjemu klubu Rijeki gre odlično v hrvaškem prvenstvu, kjer je na prvem mestu z veliko prednostjo petih točk. Ali še spremljate predstave nekdanjih soigralcev s Kvarnerja?

Redno jih spremljam in sem vesel vsake zmage. Upam, da bodo nadaljevali v takšnem ritmu in dosegli želeni cilj – naslov hrvaškega prvaka.

Torej bo Matjaž Kek prinesel Rijeki tako dolgo pričakovani prvi naslov hrvaškega prvaka?

Bomo videli konec maja prihodnje leto. Dobro vem, kako veliko dela je bilo vloženega v dosedanje uspehe in kakšen je način dela Matjaža Keka. Ne dvomim, da bo prišel dan, ko bodo nagrajeni za vse dosedanje delo, vztrajnost in pošten odnos do žoge.

Ali ste še v stikih s Kekom?

Odkar sem odšel v Nemčijo, nisva bila v stikih.

Pred vami sta zelo pomembni tekmi s Slovaško in Anglijo.

Na obeh tekmah bomo igrali na zmago, saj je nogomet tako nepredvidljiv, da bi bila igra na remi preveč tvegana. Oba tekmeca sta favorita, a s takšnimi ekipami igramo lažje, saj imamo večje težave z reprezentancami, ki so uvrščene nižje na lestvicah kakovosti. Proti favoritom smo običajno prikazali dobre predstave. Za uspeh bo moral vsak igralec, ki bo stopil na igrišče, dati vse, kar je sposoben v obrambi in napadu.

Na prvi tekmi v Litvi ste osvojili le točko. Kaj ste se naučili?

Pred tekmo smo vsi pričakovali zmago, glede na razplet je še dobro, da smo osvojili točko, potem ko smo zaostajali 0:2 po dveh napakah v prvem polčasu. Le remi v Litvi vendarle ni popoln neuspeh, saj danes vsi znajo igrati nogomet. Ko so pričakovanja visoka in ni želenega izida, je razočaranje še večje. A pred nami je še devet tekem in možno je še prav vse.