Do ameriških volitev je še dober mesec in zdaj je bolj ali manj že znano, kako so se odločili zvezdniki. Vsaj tisti, ki so politično aktivni. S svojimi glasovi in promocijo kandidata, ki ga podpirajo, nabirajo pomembne glasove, a še bolj pomembno je, da tudi odpirajo denarnice donatorjev. Skupno je v tokratni volilni kampanji svoj glas in podporo enemu od kandidatov dalo skoraj 200 zvezdnikov.

Ni presenetljivo, da svoje glasove Hillary Clinton podarjajo igralke – feminizem je v Hollywoodu moden tako kot najnovejša dieta. Tako so brez oklevanja za Clintonovo Lena Dunham, Meryl Streep in Alicia Keys. Poleg ženske moči jo je kar nekaj igralcev podprlo zaradi okoljskih prizadevanj. Sigourney Weaver je na demokratski konvenciji dejala, da Hillary Clinton razume, da podnebne spremembe niso stvar politike, temveč je to moralna obveza do naših otrok. Na njeno stran so stopile tudi glasbenice, denimo Lady Gaga in Katy Perry. Ne nazadnje tudi starleta Kim Kardashian, ki se sicer izmika oznaki feministka, a je največ glasov Clintonovi prinesla s selfijem s predsedniško kandidatko. In poleg vseh teh dam sta podpornika Hillary Clinton tudi George Clooney in Leonardo DiCaprio, tradicionalna privrženca demokratov.

Lahko bi rekli, da je večina zvezdnikov nekako bolj naklonjena Clintonovi. Kar nekaj jih je izjavilo, da razmišljajo o selitvi iz ZDA, če bi bil predsednik Donald Trump. Ta v pomanjkanju zvezdniške podpore trdi, da »slavni tako in tako niso več vroče volilno blago«. No, nekaj se jih je vseeno drznilo podpreti Trumpa. Med njimi je na prvem mestu boksar Mike Tyson, kmalu za njim pa še legendarni rokoborec Hulk Hogan, kar je Trumpa tako razveselilo, da je na svojem notoričnem twitterju zapisal, da »ga veseli, ker ga podpirajo močni fantje«. Med močnimi fanti je tudi nekdanji košarkarski zvezdnik Dennis Rodman. Ker če je zaslovel kot prijatelj Kim Jong Una, je lahko tudi prijatelj Donalda Trumpa.

Kar pa zadeva Hollywood, je Trumpu uspelo prepričati bolj ali manj drugo ligo. Med njimi je Stephen Baldwin, ki meni, da bo Trump »odličen predsednik, ker mu je vseeno, kaj si o njem mislijo drugi«. Pa Kirstie Alley, ki je ponosno dajala, da je za Trumpa, čeprav je ženska. In ne nazadnje Jon Voight, oče Angeline Jolie, ki je dejal, da je »Trump preprosto najboljši«.