Tayson Fury je gotovo ena bolj pisanih osebnosti v svetu športa. Ozmerjal je že vse od homoseksualcev, ki bi jih kot pedofile poslal v zapor, žensk, ki bi jih priklenil za štedilnik, do Židov, ki jih krivi za svetovno zaroto in da so ubili Jezusa. V javnosti je bil »romski kralj«, kot imenuje samega sebe, bolj klovn kot šampion. Na neko tiskovno konferenco je prišel oblečen v Batmana, na neki drugi si je usta prelepil z lepilnim trakom, na zadnji je kazal trebuh in govoril, da nihče ne more premagati takega debeluha, kot je on. Po zmagi nad Vladimirjem Kličkom je v ringu pel svoji ženi Paris. Prav njegova žena je na twitterju pomotoma objavila njegovo telefonsko številko. Namesto da bi jo nemudoma zamenjal, je boksar odgovoril na vsakega od stotine klicev oboževalcev.

V zadnjem tednu pa je poskrbel za cirkus, kakršnega v svetu boksa že dolgo ni bilo. Potem ko je lani presenetil Vladimirja Klička in mu po enajstih letih na vrhu odvzel svetovni naslov, je do sedaj že dvakrat odpovedal dogovorjeni povratni dvoboj, ki bi Kličku vrnil čast in boksarsko oblast. Nazadnje je dvoboj, ki bi moral biti 29. oktobra, odpovedal zaradi »medicinskih razlogov«. Njegov stric in trener Peter Fury je dejal, da je boksar pač ponovno depresiven, in to celo tako zelo, da včasih po ves dan ne vstane iz postelje. Nato pa so ga britanski paparaci ujeli med nočno zabavo v nekem pubu. In dan kasneje je kot bomba udarila vest, da so Furyju v urinu, ki ga je oddal protidopinški agenciji, našli benzoilekgonin, kar je glavna sestavina kokaina. Sedaj mu ne grozi le, da se ne bo boril proti Kličku, temveč da mu bodo odvzeli prav vse svetovne naslove.

Tokrat sta se na twitterju oglasila oba, Tyson in njegov stric. Ta je dejal, da je »stoodstotno prepričan, da se svetovnih naslovov v boksu ne da dobiti por vplivom kokaina, temveč se jih dobi le z voljo in odločnostjo«. Tyson pa, ki, mimogrede, sam hodi po kruh in ga kupuje v Sparu, uradno ni komentiral novice o pozitivnem testu, je pa na twitterju objavil svojo fotografijo ob mizi, polni kokaina, s pripisom #Tysonmontana, kar je namig na Tonyja Montano, lik, ki ga v Brazgotincu igra Al Pacino in od koder je vzeta slika prizora z mamili.

Rad bi jedel piščančje sendviče

Prav tako manično-depresivni so bili dogodki naslednjih dni. Tyson Fury je na svojem twitterju v ponedeljek sporočil: »Boksanje je najbolj žalostna stvar na svetu, vse skupaj je kup dreka, sem najboljši in tudi upokojen, torej p... k...., srečni dnevi.« Hip zatem so vse svetovni mediji objavili novico, da se je svetovni boksarski prvak upokojil. Očitno je medtem doma Furyja nekdo dobro okregal in čez nekaj ur se je na njegovem twitterju pojavilo sporočilo, da je bila vse skupaj šala, da se ga ne bodo tako lahko rešili, da je našel pomoč in se bo čez leto dni vrnil v ring v popolni formi ter da je Jezus velik.

Fury je do sedaj že nekajkrat namignil, da ne želi več boksati. Nekaj tednov po zmagi nad Kličkom je dejal, da si želi mirno življenje, v katerem bi lahko pojedel piščančji sendvič, ne da bi mu vsi govorili, da je debel. Toda njegove izjave bi morali bržkone povezati z depresijo. In o tem je govoril že leta preden se je zavihtel na svetovni prestol. Kot dvajsetletni vzpenjajoči se zvezdnik je novinarju Guardiana razlagal, kako je en dan evforičen, naslednji dan pa že razmišlja o samomoru ter da se je s tem že naučil živeti, tako kot njegovi trije prav tako depresivni bratje. Kot najboljše zdravilo za svojo depresivnost pa je vedno navajal boks.