Minimalistična, podeželska, industrijska ali retro kuhinja? Ni nujno, da se oprema zgleduje zgolj po točno določenem slogu. Mešanje stilov je namreč v modi že dalj časa, zato si lahko iz vsakega izberemo elemente, ki so nam všeč, in jih kombiniramo s tistimi iz drugega sloga.

Les kot izrazito moden material

Les je v kuhinji izrazito trenden material, ki ga lahko uporabimo za skoraj vse stile. Svetla barva lesa s poudarjenimi grčami ustvari rustikalno ozračje. Kombinirajte ga z minimalističnim dizajnom kuhinjskega pohištva in rustikalno mizo v enakem materialu. Plastični stoli organskih oblik še dodatno poudarijo grobost mize in se hkrati povežejo s prefinjenimi oblikami minimalizma.

Takšno skladno poigravanje naredi prostor izjemno prijeten za delo in druženje. Če imate raje prefinjen videz lesa, vam predlagamo temne tone v kombinaciji z ličnicami visokega sijaja, kot nasprotje pa uporabite moderne talne obloge, ki oponašajo beton ali cement, ter kak retro detajl.

Podeželska ali industrijska?

Podeželsko kuhinjo kombinirajte z retro talno oblogo in industrijsko zidno oblogo. Predlagamo vam nevtralne barve, kot so siva, kavna ali toplo bela. Tisti, ki ste željni novih dizajnerskih izzivov, lahko prostor obogatite z originalno komodo v paleti živih barv. Vendar pazite, da se vsaj en detajl le-te ujema z barvo kuhinje.

Industrijsko kuhinjo iz nerjavnega jekla postavite na retro talno oblogo, videz pa oplemenitite z lesenim opažem. Retro stole in jedilno mizo povežite z visečo omarico v enakem slogu. Industrijska kovinska polica s svojo enostavnostjo izpopolni igro stilov, poigravanje z detajli pa je lahko prav zabavno.

Za mlade kombinacija industrijskega in minimalističnega

Za kuhinje v študentskih stanovanjih in stanovanjih mladih parov predlagamo ležerno kombinacijo industrijskega in minimalističnega sloga. Nerjavno jeklo, grafiti in industrijska razsvetljava so odlično dopolnilo minimalistični dnevni sobi. Hladne barve in topli kontrasti pa so odraz temperamenta in značaja posameznika.

Vir: www.interijernet.hr