Včeraj ob pol deveti uri zjutraj se je na regionalni cesti Turjak–Rašica zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala življenje 58-letnice iz okolice Ljubljane.

Nesreča se je zgodila, ko je voznica fiata punta vozila iz smeri Turjaka proti Rašici. V dolgem desnem ovinku je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila oblast nad vozilom, ki ga je zaneslo na drugo stran ceste. V tistem trenutku je po njej nasproti pravilno pripeljal tovornjak, ki ga je vozil 26-letnik. Čelno trčenje je bilo silovito, fiat je zarinilo pod kabino tovornjaka, poškodbe voznice pa so bile tako hude, da je umrla na kraju nesreče. 26-letni voznik tovornjaka v nesreči ni bil poškodovan. Kraj nesreče sta si ogledali preiskovalna sodnica in dežurna tožilka, med ogledom in odpravljanjem posledic je bila cesta na omenjenem odseku dalj časa zaprta, urejen je bil obvoz.

»Tehnično reševanje niti ni bilo tako zahtevno, seveda pa je vsako posredovanje s tako hudimi posledicami za vse nas stresno in s tega vidika zelo zahtevno,« je povedal poveljnik PGD Ribnica Gregor Virant. Poleg ribniških so v intervenciji sodelovali še prostovoljci iz PGD Turjak in poklicni gasilci iz Ljubljane. »Gre za cesto, ki sicer sodi na območje, ki ga pokriva poklicna gasilska brigada, pred nekaj leti pa smo dosegli, da v takih primerih lahko in moramo posredovati tudi prostovoljci. Mi pridemo na kraj nesreče iz razumljivih razlogov, ker smo pač bližje, deset minut pred poklicnimi iz Ljubljane. Deset minut pa pogosto pomeni razliko med življenjem in smrtjo. Danes žal ne, saj voznici ni bilo pomoči,« je še dejal Virant.

Na slovenskih cestah je letos umrlo že 109 ljudi, kar je 15 več kot v enakem obdobju lani. Naj ob tem dodamo, da je v vsem letu 2014 umrlo 108 ljudi, lani pa v vsem letu 120. pk