Doslej je japonsko priznanje prejelo že pet izdelkov. V preteklih letih so bili nagrajeni tudi z vrsto drugih priznanj na področju oblikovanja, kot so red dot, IF product design award in priznanje design plus, kar je odraz uspešne razvojne usmeritve podjetja Intra lighting.

V korak z najboljšimi na svetovnem trgu

V zadnjih letih doživlja industrija svetil izjemno hiter razvoj. Nove tehnologije in možnosti uporabe LED-svetlobnih virov omogočajo proizvodnjo vse bolj učinkovitih svetil. Sodobna razsvetljava je človeku prijazna, povečuje kakovost bivanja in blagodejno vpliva na zdravje ter počutje. Podjetje Intra lighting, ki se je že pred več kot desetletjem usmerilo v zahtevno proizvodnjo arhitekturnih svetil, uspešno sledi svetovnim trendom razvoja. Z izvirnim oblikovanjem izdelkov, razvojem lastnih znanj, inovativnimi tehnološkimi rešitvami, osredotočanjem na človekovo počutje in načrtovanjem svetlobnih rešitev za različne namene uporabe se uvršča med najbolj kompetentne ponudnike arhitekturnih svetil na svetu.

Prevladujoča LED-tehnologija

Največji izziv s katerim se je soočalo podjetje v preteklem letu, je bil prehod svetil na LED-tehnologijo. Svetila so v celoti izdelana v Evropi, kar je zagotovo ena izmed pomembnih konkurenčnih prednosti podjetja. Vsa svetila Intra lighting imajo značilen karakter, prepoznaven po minimalističnem dizajnu in inovativni tehnologiji. V tesnem sodelovanju z oblikovalci in razvojnimi inženirji nastajajo svetila, ki tudi najstrožje žirije mednarodnih tekmovanj prepričajo z izvirnimi rešitvami, odličnim oblikovanjem in vrsto tehnoloških prednosti, kar botruje dejstvu, da se število nagrajenih izdelkov iz leta v leto veča.

Dizajnerska svetila za različne namene

Pipes R je družina vgradnih LED-spotov, ki sočasno zagotavljajo učinkovitost in veliko prilagodljivost različnim namenom uporabe. Zaradi velike izbire barvnih kombinacij, različnih moči in dimenzij so uporabna za osvetlitev trgovin, galerij in drugih prostorov, ki potrebujejo točkovno osvetlitev. Glazer je linijsko svetilo, oblikovano za pisarne. Zasnovano je tako, da omeji bleščanje ter kombinira direktno in indirektno osvetlitev. Oblikovalska zasnova svetil Pipes R in Glazer je delo belgijskega studia Serge Cornelissen. Svetilo Hunter pa je oblikoval slovenski oblikovalski studio Gigodesign, in je namenjeno predvsem trgovinam in supermarketom.