Ločitev je treba unovčiti, dokler je vroča. Tako je vsaj mislilo kar nekaj podjetij, ki so že nekaj dni po objavi novice, da se ločujeta Angelina Jolie in Brad Pitt, objavila oglase, ki kupce mamijo na račun slavne ločitve. Seveda ni prvič, da bi podjetja v marketinških strategijah uporabila novice, je pa prvič, da so za to uporabila ločitev.

Najbolj zabaven oglas na temo ločitve Jolie-Pitt je dva dni po objavi novice objavila letalska družna Norwegian Airlines. Svoje lete v Los Angeles so promovirali s celostranskimi oglasi z napisom: »Brad je spet samski. Poletite v LA!« V ta namen so tudi ponudili zelo znižano ceno poletov.

Ločitev Brada in Angeline je izkoristila tudi Ikea, in sicer njihov singapurski oddelek. Nemudoma so objavili oglase za modularne sedežne dvosede s pripisom »Ločitve se dogajajo«. Sedeža sta obrnjena z naslonjalom drug proti drugemu, ob tem pa je opis, da sedežna garnitura ponuja »personificirane rešitve sedenja, popolne za slavne pare«.

Ločitev so izrabili tudi proizvajalci pijač. Boost Juice je vsem, ki se imenujejo Angelina ali Brad, ponudil brezplačen sok. V oglaševanje pa so vpletli tudi Jennifer Aniston, ki jo je Brad zapustil zaradi Angeline in je medijem še dolgo razlagala, kako jo je to potrlo. Proizvajalci mineralne vode Capi so v spletni oglaševalski akciji objavili besedno igro, povezano z angleškim poimenovanjem mineralne vode – sparkling water: »Jennifer got her sparkle back!« ali Jennifer ima ponovno iskrice.

Žrtvovane ovce za Borisa Johnsona

Recepa Tayyipa Erdogana, za katerega je dejal, da ljubi koze. Toda prav v turški vasi Kalfat v Anatoliji so ponudili, da bodo v čast njegovega obiska na novo tlakovali cesto, prebarvali hiše, razgrnili rdečo preprogo in žrtvovali nekaj ovac. Prebivalci vasi so prepričani, da se takemu vabilu ne more upreti, še zlasti zato, ker je Kalfat rodna vas njegovega pradedka. Župan vasi Adem Karaagac je časopisu Middle East Eye dejal, da Borisa Johnsona prebivalci naravnost obožujejo in so bili zelo razočarani, da ni postal britanski premier, oprostijo mu tudi njegov protipriseljensko nastrojenost in vse žalitve na račun Turčije. Prepričani so, da se v njegovih kretnjah, vedenju, celo v njegovih laseh odraža neverjetna podobnost s prebivalci vasi njegovih prednikov. Prepričan je tudi, da je vsaj polovica vaščanov nekako v sorodu z Johnsonom, zato ga v vasi preprosto imenujejo naš Boris.

Ko je pred osmimi leti vas obiskal Borisov oče Stanley, so prebivalci v njegovo čast žrtvovali ovco. Ni znano, koliko bi jih, če bi jih obiskal britanski zunanji minister.

Johnsonov praded Ali Kemal je bil trgovec z dišavami, čigar prva žena Winifred Brun je bila švicarsko-angleškega rodu. Njegova druga žena je bila Turkinja in zanimivo je, da je tudi turški del družine Alija Kemala zajadral v diplomacijo, saj je bil Johnsonov turški bratranec še do lani veleposlanik.

Boris Johnson je ta teden prvič uradno obiskal Turčijo, a v vas svojih prednikov ni prišel.

Kuharski chef zapustil mojstrico borilnih veščin

Tiho in prav nič pompozno je svoj zakon končal kuharski šef in eden najzabavnejših televizijskih voditeljev oddaj o hrani Anthony Bourdain. Devet let je bil poročen z mojstrico borilnih veščin Ottavio Busia, nato pa ste se mirno razšla. Bourdain je ob tem reviji People dejal, da ni bilo nobenih žrtev, saj sta že nekaj let zaradi dela živela precej ločeno življenje. Kljub temu ga je žena natrenirala v borilnih veščinah, tako da ima modri pas iz jiu-jitsa. Vse je potekalo brez drame in, kot je rekel, tudi brez velike spremembe življenja. Dogovorila sta se o vsem, tudi o skrbništvu nad devetletno hčerjo Ariano.

Šestdesetletni Bourdain je tudi priznal, da je bilo družinsko življenje precej okrnjeno, saj je 250 dni na leto na poti. Z ženo sta vedno imela nekonvencionalen odnos. Prepričan je, da je njegova hčerka tega navajena, saj ve, da »so njeni starši malce čudni«. Kljub temu je vesela in samozavestna deklica, ki ve, da ni izgubila družine, saj je Bourdain z bivšo ženo ostal v dobrih in prijateljskih odnosih, tako da bosta hčer še naprej vzgajala skupaj. Kadar Bourdain ne potuje, je pravi zapečkar, ki ne hodi v nove trendovske restavracije in se ne kaže na rdečih preprogah. Raje doma kuha, kar si zaželi hči, z njo gleda filme in običajno celo zaspi takrat kot ona.

Anthony Bourdain je bil pred tem dvajset let poročen s srednješolsko ljubeznijo Nancy Putkoski. Nekoč je dejal, da so najlepše in najbolj samozavestne ženske na svetu Iranke, saj se ne bojijo povedati svojega mnenja.

Učinek Melaniinih oblek

Ne glede na to, ali bo Melania Trump ameriška prva dama ali ne, ima velik vpliv na modni okus Američank. Ko je na republikanski konvenciji nosila svileno obleko margot v Londonu živeče srbske modne oblikovalke Roksane Ilinčić, je bila obleka, vredna 2190 dolarjev, v eni uri razprodana. Prodajali so jo v spletni trgovini Net-a-Porter, kjer jo je menda kupila tudi Melania. Belo obleko so v modnih časopisih opisovali kot »lepo izbiro za moderno nevesto« in po navedbah oblikovalke je ne bodo več izdelovali v beli barvi, čeprav je zaradi Melaniinega učinka postala tako priljubljena.

Podobno se je zgodilo z obleko, ki jo je nosila na nedavni prvi televizijski debati svojega moža. Tokrat je oblekla 2645 dolarjev vredno črno obleko Rolanda Moureta. Tudi ta obleka je bila v hipu razprodana, a morebiti tudi zato, ker je bila letos že videna. Julija jo je v oddaji Good Morning America nosila manekenka Heidi Klum. Modni poznavalci so si edini, da se je obleka lepše podala Klumovi, a jo je Trumpova bolje nosila, saj ji ni dodala nobenih modnih dodatkov. Z izborom obleke pa naj bi Trumpova dokazala, da je pripravljena na Belo hišo. Modni časopisi sicer pišejo, da bi kot prva dama sicer lahko postala modna ikona, a ima precej dražji okus kot Michelle Obama. Tudi način, kako nosi obleke, poudarja, da je del jet seta. Kot najbolj bogataški slog ji očitajo, da svoje plašče, največkrat kamelje, tako pogosto nosi le ogrnjene na ramenih – menda je to zelo aristokratska drža.