Pred začetkom nove sezone je bilo okrog Uniona Olimpije veliko odprtih vprašanj, predvsem glede zelo okrnjenega kadra in najcenejše ekipe v zgodovini ljubljanskega kluba. Njegova usoda še vedno visi v zraku, vse bo odvisno od uspešnosti prisilne poravnave.

A očitno je Gašper Okorn uspel ekipo dobro pripraviti na novo sezono. V prvem polčasu so prikazali odlično predstavo, izkazal se je predvsem 175 centimetrov visoki organizator igre Richard Jefferson, ki je dosegel 21 točk. Ob polčasu so tako vodili že za devet točk. V tretji četrtini se je tudi ameriškemu organizatorju igre ustavilo, blestel ni niti Mega Leks, a je po zaslugi dobrih skokov v napadu vztrajno bližal Olimpiji.

Mesiček zapravil zadnji napad na tekmi

Na koncu tekme so odločili prosti meti Francoza Alpha Kabhe, ki je 19 sekund pred koncem tekme izkoristil oba. Olimpija je imela usodo v svojih rokah, v zadnjem napadu je odgovornost prevzel Blaž Mesiček, a na žalost slovenskih navijačev zgrešil. Kljub porazu je Olimpija lahko zadovoljna predvsem z všečno in dinamično igro ter konkurenčnostjo lanskemu finalistu lige ABA.

Na drugi tekmi četrtkovega večera je Budućnost v Zagrebu s 70:80 ugnala Cedevito. Danes bosta na sporedu še tekmi Crvena Zvezda - MZT Skopje in Zadar - FMP. Krko prva tekma v novi sezoni ABA lige čaka v soboto, ko bo gostila Karpoš Sokole.