Ena najbolje plačanih manekenk na svetu Gigi Hadid se je pretekli teden zapletla v neljubi dogodek, ki je nenadoma postal globalna tračarska novica. Tudi zato, ker je posnetek zakrožil po spletu.

Gigi je skupaj s sestro Bello odhajala z modne revije Max Mare na milanskem tednu mode, ko jo je v množici fotografov na ulici neznani moški od zadaj prijel za roke ter jo dvignil, kot da jo želi ugrabiti. Gigi se je nekako izvila iz prijema in moškega močno lopnila. Ta je nato pobegnil, manekenka pa se je celo hotela pognati za njim. Nato je vidno besna sedla v avto.

Dogodek pa je javnost razdelil. Britanski The Sun je manekenko obtožil, da je pretepačka. Igralka Lena Dunham, ki ureja feministični spletni časopis Lenny, pa je 21-letno Gigi Hadid postavila kot primer dekleta, ki se je uprlo nadlegovanju. Povabila jo je, naj napiše zdaj že slovito pismo Lenny, v katerem znane ženske razkrivajo ozadja svojih dejanj. Gigi je zapisala, da je pred dvema letoma začela trenirati boks. Zato je bila njena prva reakcija, ko jo je moški zagrabil, da se mora osvoboditi in ga boksniti. Priznala je, da se je počutila ogroženo in zato je bila njena reakcija instinktivna: »V meni je pač boksar.« Zapisi, da se ni obnašala kot manekenka, so jo užalostili, saj je prepričana, da ima vsakdo pravico, da se brani. Nekaj ur kasneje pa je že nastopila na novi modni reviji.

Lena Dunham je ob dogodku in pismu Gigi Hadid opozorila, da bi morali dogodek razumeti v kontekstu uličnega nadlegovanja, ki mu niso izpostavljeni le slavni, Gigi pa je pokazala, kako se ženske obranijo same.

Nekaj dni kasneje se je izkazalo, da dogodek le ni bil ulično nadlegovanje, temveč neslana šala serijskega šaljivca Vitalija Seduika. Ta je novinarski agenciji AP napisal pismo, v katerem je prevzel odgovornost »za napad«, ki ga je izvedel kot protest proti manekenkam starletam. Gigi Hadid je namreč do svoje manekenske slave prišla zaradi nastopanja v resničnostnem šovu Resnične gospodinje z Beverly Hillsa, v katerem je bila ena od »gospodinj« tudi njena mama. Tako Gigi kot njena sestra Bella sta nato resničnostno slavo oplemenili na instagramu z izdatnim številom objavljenih fotografij. Pred dvema letoma je zavoljo spletne slave dobila prve velike pogodbe za nastope na najelitnejših modnih revijah, letos pa je bila uvrščena na peto mesto najbolje plačanih manekenk na svetu.