Po lanskem porazu proti Tajfunu so košarkarji Krke sinoči v Podčetrtku še petič osvojili superpokalno lovoriko. Na kolena so spravili državnega prvaka Helios. Največ zaslug za zmago Novomeščanov ima organizator igre Matic Rebec, ki je sekundo pred koncem zadel zmagoviti met za tri točke. Najkoristnejši posameznik obračuna je bil njegov soigralec Sandi Čebular.

Obračun med Heliosom in Krko je bil hkrati tudi obračun trenerjev, ki sta v zadnjih dveh sezonah v slovenskem državnem prvenstvu pripravila veliki presenečenji. Dejan Mihevc je s Tajfunom pred dvema sezonama v finalu porazil Rogaško, Jakša Vulić pa lani Zlatorog. Oba stratega imata jasno vizijo in strategijo, ki jo poskušata na začetku letošnje sezone kar najhitreje vcepiti novim košarkarjem. Ti so se na parketu dvorane v Podčetrtku prikazali v dobri luči, saj so bili med vidnejšimi posamezniki v svojih moštvih. Pri Krki sta izstopala predvsem nekdanji član MZT iz Skopja Marko Luković, ki je v prvem polčasu dosegel vseh svojih 14 točk, in Ronald Curry, pri Heliosu pa sta največ pokazala Tomaš Kyzlink in Cory Remekun.

Čeprav je Vulić pred superpokalnim obračunom tarnal, da njegovo moštvo ni v dobri formi in da bi ga rad okrepil še s kakšnim košarkarjem, je Helios v prvem polčasu nadziral potek dogodkov na parketu, v tretji četrtini pa še dodatno stopil na plin in dvakrat povedel za 13 točk. Ob medli igri Krke s preveč izgubljenimi žogami se je zdelo, da je obračun že odločen, a so se stvari z delnim izidom Novomeščanov 12:2 ob koncu tretjih desetih minut korenito spremenile. Dolenjsko moštvo je nato v 37. minuti po protinapadu Ronalda Curryja prvič po uvodni četrtini povedlo, kar je bila tudi posledica conske obrambe, ki jo je zaukazal Mihevc. V izenačeni končnici sta se moštvi nekajkrat izmenjali v vodstvu, deset sekund pred koncem pa bili po zgrešen drugem prostem metu Luke Vončine poravnani na 78. V zadnjem napadu za Krko je žogo vzel v roke Matic Rebec in sekundo pred koncem zadel met za tri točke in tako odločil o zmagovalcu.

»Začeli smo zelo nervozno, a na koncu zasluženo zmagali. Pokazali smo karakter, saj smo se vrnili po 13 točkah zaostanka. Pri tem je ključno vlogo odigral Matej Rojc, ki je zadel dve pomembni trojki. Imamo spremenjeno moštvo s precej novimi igralci, zato se neuigranost še pozna,« je po zmagi povedal nasmejani Matic Rebec, ki se je v zadnjih sekundah sam odločil, da bo odgovornost prevzel na svoja ramena. Precej bolj mrkega obraza je bil na drugi strani trener Heliosa Jakša Vulić: »Krka je izkoristila, kar smo ji ponudili. Večino časa smo kontrolirali potek obračuna. S prvimi 28 minutami obračuna sem zelo zadovoljen, nato pa smo brez potrebe izgubili nekaj žog, padla pa nam je tudi samozavest pri metu. Zgrešene odprte mete je Krka v zaključku kaznovala. To je bila naša najboljša predstava do zdaj in zato sem še toliko bolj razočaran, da nam je ni uspelo dobiti.«