Podjetje Amplexor Adriatic, nekdaj Infotehna skupina, ki ima svoje začetke v letu 1988, se ukvarja z rešitvami za upravljanje dokumentov in procesov v elektronski obliki predvsem za farmacevtsko industrijo, biotehnološka podjetja in dobavitelje medicinske opreme. Njihove storitve so celovite, saj zagotovijo vse od zasnove do rešitve. Del mednarodne skupine Amplexor International, ki ima več kot 1700 zaposlenih po vsem svetu, so od maja 2014.

Podjetje je pravi prodor doživelo leta 2012, ko je izraelsko podjetje Teva Pharmaceutical Industries, ki je glavno v svetu v proizvodnji in razvoju generičnih farmacevtskih izdelkov, kupilo Plivo in spoznalo Infotehnine rešitve. Infotehna je namreč s Plivo do takrat sodelovala skoraj celo desetletje. Tako so se Infotehni na široko odprla vrata na tuje trge, saj ima Teva svoja predstavništva v 40 državah sveta. Nedavno so s podjetjem Abbott podpisali največji petletni projekt do sedaj.

Amplexor Adriatic, ki ga od leta 2011 vodi Elvis Paćelat, uporabnikom pomaga obvladovati regulirane vsebine in poslovne procese, ki so povezani z razvojem, registracijo in trženjem zdravil ter zagotavljanjem kakovosti. Njihove rešitve omogočajo uporabnikom hitrejšo obdelavo vsebin dokumentov, krajši čas delovnih in poslovnih procesov ter njihovo boljšo učinkovitost.

Amplexor Adriatic je regijski razvojni center. Veliko njihovih sodelavcev dela v podjetjih skupine po vsem svetu. V Sloveniji ustvarijo samo še desetino prihodkov. Tudi pri njih je zaposlovanje novih kadrov večen izziv. Novega sodelavca v svojo sredino sprejmejo po polletni preizkusni dobi, zaposlujejo pa predvsem strokovnjake iz okolice Novega mesta in Zagreba. Po Paćelatovem mnenju pa bodo za nadaljnjo globalno rast potrebovali vodilne ljudi iz mednarodnega okolja. Zaposleni imajo veliko možnosti strokovnega in osebnega razvoja. Sodelavci se vsako leto udeležijo od 12 do 15 seminarjev oziroma konferenc s področja farmacevtske industrije, ki se vrstijo po vsem svetu, seminarje organizirajo tudi sami v sodelovanju s partnerji.

Tudi zato je zadnja leta fluktuacija v podjetju majhna. Rezultate posameznih delovnih enot spremljajo mesečno, na podlagi uspešnosti pa določijo mesečno nagrado. Direktorjeva vrata so za sodelavce vedno odprta in taka je tudi njihova medsebojna komunikacija. Paćelat meni, da ima podjetje še izjemen potencial. Tako meni tudi neodvisni ameriški strokovnjak Steve Gens iz Gens & Associates, ki je pred časom delal analizo tega področja in ugotovil, da ima Amplexor Adriatic edini tako celovit nabor rešitev.

Novomeška gazela je lansko leto sklenila s 6,5 milijona evrov prometa od prodaje, kar je 15-odstotna rast glede na leto prej, ko je ustvarila 5,67 milijona evrov. Zaposlovala je 64 ljudi. Podjetje ima poleg bonitetne ocene A1++ zelo visok kazalnik verjetnosti preživetja, saj znaša kar 99 (največ je 100). jpš