Glasbeno praznovanje se je nadaljevalo v notranjosti Katedrale, kjer je za ogrevanje poskrbela štiričlanska zasedba MRFY iz Novega mesta. Lastno glasbo uvrščajo v indie rock žanr, kot se to dandanes spodobi. Pred manjšim številom poslušalcev so predstavili plod kratkotrajnega ustvarjanja, ki trenutno zveni zelo trubadursko. Za njimi so oder zasedli Noair iz Kopra, ki so prvenec predstavili že pred dobrima dvema letoma. Na praznik Kina Šiška so prispeli z uspešnim lansiranjem singla in napovedjo novega albuma. Štiričlanska zasedba lastno glasbeno ustvarjanje imenuje alternativni pop, ki je v petek zvečer zvenel dovolj solidno, dovolj spevno in na trenutke dovolj trdo, da je v glavnem zadovoljil naraščajočo množico pod odrom. Za razmislek si bomo zapomnili, da spevnost v glasbi Noaira pripada vokalno-inštrumentalnim skladbam, po drugi strani se zgolj inštrumentalne skladbe predajajo bolj trdo ritmičnim rockovskim praksam.

Kljub praznični sproščenosti se je čutilo pričakovanje, ki je vsekakor pripadalo zadnjim nastopajočim, zasedbi Koala Voice. Po času skupnega glasbenega ustvarjanja je zasedba primerljiva z zasedbami, s katerimi si je delila oder ta večer. Tudi žanrski profil je sestavljen iz podobnih označevalcev. No, Koala Voice dodajajo še punk. Zasedba daje občutek, da se dobro znajde v široki paleti rockovskih izročil, vendar ne odstopa od lastne zamisli. Prepoznaven ženski vokal vleče rdečo nit, ki prešije igrivo sprehajanje skozi zvokovno raznolikost inštrumentala. Seveda v glavnem lahkotno, vendar na trenutke tudi jezno. Dovolj dinamično, tako v skladnji pesmi kot sami predstavi na odru. Glede na napoved smo slišali material z novega albuma. Pričakovanih uspešnih pesmi z začetkov delovanja nisem slišal, kar pa ni zmotilo nikogar. Očitno je pred nami album novih skladb, ki bo zopet pritegnil. Štiričlanska zasedba iz Zasavja je z novim materialom razgibala občinstvo pod odrom, ki je napolnilo dvorano in angažirano spremljalo nastop vse do konca.

Praznični Kino Šiška je tako predstavil angažiran projekt, angažirano občinstvo, mlade zasedbe z več ali manj izkušnjami, ki angažiranost še gradijo, seveda, če le ta nekje v kali tudi dejansko obstaja.