Član St. Etienna je znova zablestel konec tedna, ko je s soigralci gostil Lille in se z izidom 3:1 veselil tretje ligaške zmage in skoka na sedmo mesto lestvice. Da bo 25-letnik med najboljšimi posamezniki obračuna, se sprva ni nakazovalo. V 76 minutah, kolikor jih je tokrat odigral, se je žoge dotaknil le 18-krat oziroma najmanj od vseh igralcev moštva, ki jih je trener Christian Galtier uvrstil v začetno postavo. A slovenskemu reprezentantu je bilo to dovolj, da je v drugem polčasu z natančnim lobom z desnico St. Etienne najprej popeljal v vodstvo, nekaj minut kasneje pa sodeloval še v akciji za drugi zadetek. »Gol je nepomemben, šteje le osvojitev vseh treh točk,« je bil redkobeseden Robert Berić.

Za Krčana je bil to že tretji ligaški zadetek in peti na enajstih tekmah te sezone. Njegova učinkovitost na igrišču – iz zadnjih štirih strelov je mrežo zatresel trikrat – ni ostala neopažena niti v francoskih tiskanih medijih. Ugledni L'Equipe ga je uvrstil v najboljšo enajsterico preteklega kroga, v brezplačniku 20 minutes, ki ga dnevno prebira več kot dva milijona Francozov, pa se že sprašujejo, ali utegne biti Berić najboljša okrepitev kluba v napadu po zvezdniku Pierre-Emericku Aubameyangu.

Ne le Berić, uspešno zgodbo po poškodbi v dresu Basla piše tudi Andraž Šporar, za katerim je uspešen teden. Potem ko je v sredo kot zamenjava vknjižil šele drugi nastop za svoj klub in prispeval asistenco, je v nedeljo premierno zaigral še v prvi postavi in ob zmagi švicarskega prvaka proti St. Gallnu (3:1) vpisal novo podajo. Ljubljančan bo po uspešnih predstavah tako bržkone kandidiral za sredin nastop v ligi prvakov, ki ga bodo Baselčani v Londonu odigrali proti Arsenalu.

Vidno vlogo so v tujih prvenstvih odigrali še nekateri slovenski nogometaši. Dejan Trajkovski je ob zmagi svojega Twenteja proti Vitesseju z 2:1 še tretjič v sezoni podal za gol, Tim Matavž pa je v drugi nemški ligi z Nürnbergom gostoval pri Arminii in za zmago s 3:1 poleg podaje zadel še za zadnji gol. Je imel pa zato malce slabši večer v nedeljo Josip Iličić, ki se je s Fiorentino pomeril proti Milanu in v prvem polčasu zapravil najstrožjo kazen. »Iličić je sezono začel uspešno. Je zelo pomemben del našega moštva. Enajstmetrovko bo že prebolel,« je Slovenca po tekmi brez zadetkov tolažil njegov trener Paulo Sousa.