Tri enodružinske hiše stojijo na parcelah, velikih okoli 500 m2, in imajo skupno bivalno površino okoli 230 m2 (stanovanjska površina, vhod, kolesarnica, terasa, nadstrešek). Objekti so grajeni z opeko Porotherm debeline 30 cm, predelne stene so iz opeke Porotherm debeline 12 cm, izolacija je kontaktna (stiropor debeline 15–18 cm), del je prezračevane in obložene z naravnim kamnom, del s ploščami Fundermax s posebno izolacijo. Kritina je Tondach model Figaro (siva engobirana), originalni zračniki in vgrajena posebna izolacija za poševne strehe.

Vsi kleparski elementi oziroma detajli so izdelani iz modro-sive pločevine Rheinzink, ravne strehe in terase so obdelane s tehniko Rephanol in posebno trdno izolacijo. Okolica objekta je tlakovana (tlakovanje Semmerlock, granitne kocke), nadstrešek in vse zaščitne ograje so kovinske, pocinkane in prašno barvane, nadstrešek je pokrit s kaljenim steklom.

Hiše sta oblikovali arhitektki Mojca Basaj Kos in Nika Weingerl iz projektnega biroja Mega team, okolico hiš pa krajinska arhitektka Danica Račič Ahačič. (hh)