Hokejisti Olimpije so v EBEL tako kot v minuli sezoni tudi tokrat vknjižili uvodno zmago v četrtem krogu. Na tivolskem ledu so bili proti Innsbrucku blizu vsem trem točkam, na koncu pa so se morali zadovoljiti s slavjem v podaljšku. Za zmago slovenskega predstavnika s 4:3 so zadele tuje okrepitve – Harty, Gabor, Langkow in Bussieres.

Ljubljančani so hitro preboleli visok petkov poraz v Salzburgu, kjer proti razigranim avstrijskim prvakom niso imeli nobenih možnosti. Ob razmerju v strelih 50:10 so izgubili s 5:1, ob včerajšnji vrnitvi v domačo dvorano pa so od prve minute zaigrali bolje in nadigrali tirolskega nasprotnika. Peščica navijačev na tribunah, kjer se je zbralo le 500 obiskovalcev, je vendarle videla boljši odpor Olimpije kot na porazni premieri proti Beljaku.

Ljubljančani so na gostujoča vrata sprožili 46 strelov, v zadnji tretjini pa je po tretjem domačem zadetku vse kazalo, da bodo vse tri točke ostale na domačem ledu. Podaljšek je zgolj sekundo pred zadnjo sireno izsilil nekdanji ljubljanski hokejist Hunter Bishop, po skoraj dveh minutah igre pa je odločilni gol prispeval Raphael Bussieres. Po štirih krogih v EBEL sta brez zmage le še Znojmo in Dornbirn, ki ju je Olimpija po včerajšnjem uspehu prehitela na lestvici.

Jeseniški hokejisti pa še naprej zmagujejo v drugorazredni alpski ligi. V soboto so v Podmežakli s 4:2 ugnali mladinsko moštvo Salzburga, po treh krogih pa še niso oddali točke. Tokrat je po poškodbi obraza na olimpijskih kvalifikacijah prvič zaigral branilec Aleš Kranjc, ki je dosegel odločilni tretji zadetek za železarje. »Na tekmi nisem imel nikakršnih težav, poškodba me ni ovirala pri igri. Le malce težje je bilo igrati z mrežico, saj ovira pogled,« je povedal izkušeni reprezentant Aleš Kranjc.