Sredi oktobra bo več kot 120 razvojnih inženirjev, programerjev, oblikovalcev in vseh, ki želijo prispevati k inoviranju v bančni oziroma finančni industriji, staknilo glave in razvijalo inovacije. Halcom, ki je bil dvakrat prepoznan za najboljšega zaposlovalca in zlata gazela 2003, skupaj s partnerji pripravlja 15. in 16. oktobra v prostorih ABC Huba mednarodni Adriatic fintech hackathon za ves Balkan.

Na njem bodo z izzivi sodelovali banke ter domača in tuja zagonska podjetja in podjetja, ki jih zanimajo sodobne finančne rešitve. V 24 urah se bodo v inoviranju pomerile ekipe, sestavljene iz razvojnih inženirjev, programerjev, oblikovalcev in vseh, ki želijo prispevati k inoviranju, na finančnotehnološki programerski maraton pa se lahko prijavijo še do 5. oktobra 2016. Preostali podatki in prijavnica so na voljo na www.hackathon.si.

Finančnotehnološki programerski maraton je Halcom prvič izpeljal lani. »S tem hekatonom želimo pokazati, da lahko vsi skupaj inoviramo in prehitimo tudi druge globalne ponudnike,« je prepričan dr. Marko Valjavec, direktor Halcoma. »Ker pa verjamemo v potencial odprtega inoviranja, si letos želimo projekt razširiti na različna področja finančnotehnološkega ekosistema ter povečati nabor tehnologij in tehnoloških tematik, ki bodo na voljo udeležencem. Naš cilj je vzpostaviti močna partnerska sodelovanja z bankami, podjetji in organizacijami, ki jih zanima finančnotehnološka industrija in verjamejo v tehnološko inoviranje,« poudarja Primož Zupan, idejnik v Halcomu.

»V ABC-pospeševalniku smo septembra premierno predstavili nov sistem za pospeševanje razvoja inovativnih idej in njihovo uspešno uresničevanje na trgu. Z novim podjetniškim programom, imenovanim ABC-program za korporacije, lahko sedaj tudi večja podjetja uspešno in predvsem hitro razvijejo nove ideje, ki se redno pojavljajo v podjetju kot tudi zunaj podjetja. Tako prilagojen pristop spodbuja podjetja, da v svojo poslovno kulturo vnesejo več startupovskega razmišljanja. Na tak način odkrivajo inovativni potencial svojih zaposlenih, kar pa vodi do razvoja novih produktov in širitev v nove panoge, dolgoročno pa ustvarja tudi prihranke,« je dejala Urška Jež, izvršna direktorica ABC-pospeševalnika, enega od partnerjev projekta. jpš