O tem, kako daleč je Mercedes od popolnoma avtonomnega vozila.

Samovozečim avtomobilom se približujemo z visoko hitrostjo. Pričakujemo, da bomo prve visokoavtomatizirane sisteme ponudili v nekaj letih. Do uresničitve cilja po avtonomni vožnji pa bomo morali preskočiti številne razvojne ovire, ponuditi odgovore na nekatera socialna vprašanja, prilagoditi zakonodajo novim dimenzijam vožnje in pridobiti zaupanje med potencialnimi kupci. Seveda ni vse odvisno zgolj od nas. Trenutno pa nam je najbolj pomembno, da so naša vozila varna. Razvoj samovozečih vozil nam sicer omogoča izboljšavo trenutnih asistenčnih sistemov. Delamo pa tudi na uvedbi samovozečih vozil za posebne primere. Si predstavljate, da bi avto zapeljal do vas, kadar koli bi ga potrebovali? Ali da bi vas zapeljal do vhoda garaže, nato pa sam parkiral? Želimo, da bi to kmalu postala realnost.

O tem, kako pomembna za znamko so električno gnana vozila.

Na naši poti do mobilnosti brez škodljivih izpustov se namenoma nismo odločili zgolj za eno tehnologijo, temveč za več, saj jih tako lahko optimalno prilagajamo določenemu kupcu in vrsti vozila. V portfelju Daimlerja so tako mikro avtomobili kot težki tovornjaki, zato bodo visoko učinkoviti motorji z notranjim izgorevanjem gotovo ostali del naše mobilnosti. Toda nekaj je jasno: Daimler se osredotoča na elektrifikacijo vozil in jih bo zato z leti vse več v ponudbi. Plug-in hibridi predstavljajo ključno tehnologijo na naši poti do vozil brez škodljivih izpustov. Kupcem ponujajo najboljše iz obeh svetov; v mestu omogočajo vožnjo zgolj na elektriko, na daljši poti pa izkoriščajo prednosti motorjev z notranjim zgorevanjem. Električna mobilnost se bo uveljavljala korak za korakom. Kmalu bo na voljo električni smart z novo generacijo baterije, v prihodnjih letih bodo sledili avto na gorivne celice na osnovi modela GLC in številni plug-in hibridi, razvijamo tudi električno gnanega mercedesa z dosegom do 500 kilometrov.

O tem, da kupci mercedesa postajajo vse mlajši tudi zaradi spremembe oblike.

Dizajn je gotovo eden izmed glavnih razlogov, da nekdo danes kupi mercedesa. Naša vozila so glede privlačne oblike zagotovo v vrhu med vsemi znamkami. To dokazujejo tako številne nagrade kot tudi odobravanje kupcev. Strast, pogum, kakovost, estetika, vznemirjenje in slog – vse to so besede, s katerimi tako javnost kot tudi stroka povezujejo naše avtomobile. Po zaslugi tega novega oblikovnega sloga vse več mladih odkriva znamko Mercedes-Benz in jo jemlje za svojo. maš