Močna rast IT-delnic ni bila le posledica rasti cene delnice Appla, ki je sicer s svojo več kot 12-odstotno utežjo v svetovnem indeksu IT-podjetij ter močno rastjo v tem obdobju veliko pripomogel k rasti. Applovi uspešnosti so botrovale novice ob izidu novega modela iphone 7, ki ima rekordna naročila, ter nekaj smole pri glavnem konkurentu Samsungu, katerega galaxy note 7 je imel nekaj težav z pregrevanjem baterije. Pozitivne novice in izboljšani obeti se vrstijo na mnogih področjih poslovanja sektorja informacijske tehnologije. Zelo uspešna je industrija polprevodnikov, ki močno raste predvsem zunaj segmenta mobilne telefonije in osebnih računalnikov (avtomobilska industrija, avtomatizacija proizvodnje, zabavna elektronika ipd.). Uspešna so podjetja, ki delujejo na področju interneta (Alphabet, Facebook...) in internetne prodaje (Alibaba, Ebay...), prav tako so uspešna podjetja s programsko opremo, tudi zaradi spremenjenih poslovnih modelov najemanja storitev v oblaku (Microsoft, Adobe, Sap...). Še najbolj se poslovno zatika proizvajalcem računalniške strojne opreme, saj je trg relativno zasičen, konkurenca (predvsem iz Azije) pa precejšnja. Tudi na tem področju se kaže nekaj obetov, da se trend upadanja končuje. Na svetu je menda okoli milijarda osebnih računalnikov, starejših od treh let, pol milijarde pa je starejših od štirih let. Z napredkom tehnologije bodo v bližnji prihodnosti potrebne menjave.

V zadnjem obdobju se je na področju IT zgodilo tudi nekaj velikih prevzemov. Dell je v največjem IT-prevzemu do sedaj, vrednem 63 milijard dolarjev, kupil podjetje EMC Corporation in s tem dopolnil svojo linijo strežnikov in osebnih računalnikov s skladiščenjem podatkov. Odmevnejši je bil tudi prevzem proizvajalca polprevodnikov ARM Holdings s strani japonske družbe Softbank, vreden 30 milijard dolarjev, ter prevzem SanDiska v vrednosti 14 milijard s strani družbe Western Digital.

Treba je poudariti, da je v trenutne tečaje tehnoloških podjetij vgrajenih veliko pozitivnih pričakovanj in da vrednotenja niso nizka. Če se gospodarska situacija zalomi, trendi pa spremenijo, lahko sektor tehnologije pokaže tudi drugo plat medalje.