Vodilni slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je z moštvom Evrope že po dveh tekmah predtekmovanja uvrstil v polfinale svetovnega pokala, ki ga v Torontu organizirata liga NHL in zveza igralcev v sodelovanju z Mednarodno hokejsko organizacijo (IIHF).

Na prestižnem tekmovanju, v katerem sodeluje osem vrhunskih moštev, je Kopitarju pripadla posebna čast, saj je postal kapetan evropske selekcije. Priznani trener Ralph Krueger ima na voljo pisano zasedbo hokejistov iz osmih držav, doslej pa se je veselil zmag nad ZDA in Češko. Ponoči po srednjeevropskem času ga je čakala še poslastica z gostiteljico turnirja Kanado. Tekma je odločala o prvem mestu v skupini, obe moštvi pa sta lahko zaigrali sproščeno, saj sta se že pred tem uvrstili v polfinale. Kopitar je že pred začetkom sezone v NHL, kjer bo v Los Angelesu odslej opravljal naloge kapetana, v polni tekmovalni formi, saj je v zadnjih treh tednih vključno z zmagovitimi olimpijskimi kvalifikacijami v Minsku odigral že enajst tekem. Na uradnih petih dvobojih je bil prav vsakič na strani zmagovalcev.

Legendarni hokejist Wayne Gretzky je ob robu turnirja v Torontu znova izpostavil Anžeta Kopitarja. »Je popoln hokejist. Ocenjujem, da je med petimi najboljšimi igralci v NHL,« je Kopitarja pohvalil Gretzky, sicer eden najprepoznavnejših hokejistov Los Angelesa vseh časov. Slovenski reprezentant je v intervjujih že zatrdil, da resnično uživa v svetovnem pokalu, izpostavil je tudi pristne prijateljske odnose v garderobi. Kako sproščeno deluje Kopitar na ledu, so se lahko prepričali tudi gledalci pred televizijskimi zasloni, saj je imel Kopitar na tekmi s Češko na dres prilepljen mikrofon.