Mesto sredi puščave v Nevadi v Združenih državah Amerike ima kopico sinonimov, najbolj znan opis pa se glasi: kar se zgodi v Las Vegasu, ostane v Las Vegasu. Tu se Američani lahko sprostijo. Odprejo svoje denarnice in doživijo terapevtski učinek zapravljanja denarja. Ob tem pa ne smejo manjkati epske zabave, razgaljena dekleta in hektolitri popitega alkohola. Tako teče zgodba že desetletja, šele pred nekaj leti pa se je podjetni Jason Burke domislil, da bi lahko vsem žurerjem nekoliko olajšal posledice, ki nastopijo zjutraj po prekrokani noči.

Poseben tretma Zbudi se

Burke je namreč skozi svoje delo v bolnišnici spoznal, da so simptomi mačka precej podobni tistim, ki jih doživijo bolniki po prejetju anestezije. Naposled je razvil svojo formulo, ki po njegovih trditvah pozdravi te neprijetne učinke v pičlih 45 minutah. Ker pa zgolj zdravilo, ki ga bolnikom ponuja prek infuzije, ni dovolj marketinško zanimivo, je zakupil še ogromen avtobus, ga spremenil v potujočo kliniko in tako ponudil popolnoma novo storitev v Las Vegasu – mobilno ordinacijo Hangover Heaven.

Klinika seveda ne spominja na ambulantne prostore, ki smo jih vsi vajeni. V njej so ogromne sedežne garniture, kamor se utrujeni in zaspani gostje lahko zleknejo, prejmejo infuzijo in ulovijo še kakšno minuto spanca. Še prej pa morajo izbrati med tremi prilagojenimi »paketi«, ki nosijo teatralna imena Rapture – Prevzetost, Redemption – Odrešenje in Salvation – Odrešitev. Cena za najcenejši odmerek se giblje okoli 100 evrov, najdražji pa stane približno 200 evrov – vse je odvisno od stanja stranke in njenih želja. Če je človek resnično povožen, potem potrebuje intenzivnejšo mešanico vitaminov in drugih snovi, ki so zdravnikova poslovna skrivnost. Zdravnik pa za doplačilo dodatnih 200 evrov ponuja še poseben tretma Zbudi se, ki je namenjen tistim, ki so jim že odpovedale motorične sposobnosti.

20.000 ozdravljenih

Kot je Jason Burke že v številnih intervjujih zatrdil, se do zdaj še ni srečal s takšnim mačkom, ki ga ne bi mogel hitro pozdraviti. »Sprejeli smo že več kot 20.000 ljudi. Pogosto se zgodi, da ljudje pretiravajo z alkoholom in tudi po 60-krat bruhajo. To načeloma pomeni konec dopusta, vendar jim mi pomagamo, da ni tako,« je povedal za britanski Telegraph. Pravi, da je Las Vegas prestolnica mačka in njegov avtobus Hangover Heaven je popolna rešitev za mesto, kjer je za dovolj globoke denarnice najbrž vse mogoče.

Kot pojasnjujejo tisti, ki jim je že pomagal, se Burke svojega dela loteva povsem profesionalno. Svoje paciente najprej temeljito izpraša in nato svetuje ustrezno zdravilo. Obstaja pa tudi nekaj strokovnjakov, ki trdijo, da omenjeni zdravnik promovira alkoholizem, s tem da odstranjuje neprijetne posledice. Kakor koli, bojazni, da bi kliniki zmanjkalo posla, ni.