Ko mediji objavijo udarno novico, »breaking news«, ponavadi gre za življenje in smrt. V primeru Angeline Jolie in Brada Pitta je šlo samo za ločitev. A ločitev največjega hollywoodskega para, takšnega, kot ga svet ni srečal vse od večnih zaljubljencev in dvakratnih ločencev Elizabeth Taylor in Richarda Burtona, ni samo ločitev, ampak Ločitev. Eden od medijev, poslovni City A. M., je novico sicer opremil z naslovom Predavateljica z londonske šole za ekonomijo se ločuje od moža igralca, vsi drugi pa so vedeli, da ne gre zapisati nič drugega kot Angelina se ločuje od Brada.

Njun prvi, usodni poljub se je zgodil med snemanjem filma, vohunske akcije Gospod in gospa Smith. Gospod Smith je bil tedaj poročen z igralko, ameriško ljubljenko Jennifer Aniston, Gospa Smith pa samska in dvakrat ločena. Za seboj je imela zakon z igralcem Billyjem Bobom Thorntonom, s katerim si je od goreče zaljubljenosti izmenjevala kri in se nato še bolj goreče razhajala, še prej pa je bila poročena z Jonnyjem Leejem Millerjem, ki ga je spoznala leta 1995 na snemanju filma Hekerji in s katerim sta tudi po ločitvi ostala dobra prijatelja. Z Bradom Pittom verjetno ne bo tako.

Začelo se je že Ob morju

Par, za katerim se je oziral celoten svet, vključno s Hollywoodom, kjer si vse igralke želijo biti Angelina, vsi igralci pa Brad, je s svojimi šestimi otroki, svetovljanskostjo, humanitarnostjo, vinogradi v Franciji, lepoto in uspehi na filmskem platnu dajal vtis, da bo skupaj za večno. Ali pa so si vsi vsaj želeli, da bi bilo tako. A vsaka stvar ima očitno rok trajanja. Tisti, ki so si lani ogledali dramo Angeline Jolie Ob morju, v katerem je sebe in moža kot režiserka postavila na francosko riviero v 60. leta prejšnjega stoletja, so takrat zagotovo vsaj malo privzdignili obrvi. Ne samo, da sta zakonca, ki sta z vsem svojim biološkim in posvojenim naraščajem pred oltar v francoski Provansi stopila leta 2014, igrala zakonca, ki se utapljata v krizi, ampak sta krizo očitno doživljala tudi sama. »Z Bradom imava prepire in probleme tako kot vsak drugi par. Včasih pridejo dnevi, ko se spravljava popolnoma ob živce in si želiva malo prostora zase, vendar pa problemi para v filmu niso najini problemi,« je ob promociji filma povedala Angelina, kritiki pa so rekli medlo in brez kemije. In to ne da bi vedeli, da Brangelina, kot so par ljubkovalno poimenovali mediji, že razpada na prafaktorje. Oziroma je vsaj daleč od vroče romance, s katero sta začela leta 2004.

Nepremostljive razlike ali trava, alkohol in skok čez plot

Sredi tega meseca, 15. septembra, kot je zapisano v zahtevku za ločitev, ki ga je vložila Angelina Jolie, se je konec začel tudi uradno. Joliejeva je kot razlog za ločitev navedla nepremostljive razlike. »To odločitev je sprejela v dobro družine. Ne bo dajala komentarjev in prosi, da se v teh trenutkih spoštuje njihova zasebnost,« je odvetnik Robert Offer posredoval njeno izjavo za javnost, v Pittovi pa je pisalo: »Zelo me je prizadelo, ampak najpomembnejši so najini otroci. Prosiva novinarje, da jim dajo prostor, kakršnega si v teh težkih časih zaslužijo.« Prostor bodo otroci, posvojenci Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), in biološki Shiloh (10), Knox (8) in Vivienne (8), če bo obveljala Angelinina, dobili tudi, ko gre za njihovega očeta. Igralka namreč zahteva popolno skrbništvo, s tem, da bi se Bradu omogočila le pravica do obiskov. Zamer je bilo očitno preveč.

Po poročanju portala TMZ, ki je novico o ločitvi objavil prvi, igralka ni dobro prenašala ne Bradovih izlivov besa ne tega, da je bil večkrat pijan in zakajen, po nekaterih namigovanjih pa naj bi bila za ločitev kriva druga ženska. Druga ženska naj bi bila francoska igralka, oskarjevka Marion Cotillard, s katero naj bi Pitta ujel kar zasebni detektiv, jezo Angeline pa naj bi, tako spet tretji, povzročalo tudi to, da je njen mož ponovno vzpostavil stik z nekdanjo ženo Jennifer Aniston. Tisto nekdanjo ženo, ki je morala ob začetku romance še poročena in osramočena spremljati njune ljubezenske vzdihe prek medijev.

Karkoli je že razlog za konec zgodbe, je dejstvo, da je konec. In tako kot so gledalci lahko prek filma opazovali njun vzpon, tako so lahko opazovali tudi njun padec. Filmskim zvezdam primerno pač. Brad Pitt je zdaj star 52 let, Angelina Jolie 41. Časi, ko je na sebi nosila belo poročno obleko, poslikano s čačkami svojih otrok, so že zdavnaj mimo, a prihajajo novi. Brez Brada Pitta, zato pa še vedno s šestimi otroki, filmi in humanitarnim delom, ki ga za Združene narode opravlja kot ambasadorka dobre volje. Te ji vsaj tu ne bo zmanjkalo.