Na brazilskem stadionu Maracana so ponoči na slovesni prireditvi sklenili paraolimpijske igre v Riu de Janieru. Od slovenskih tekmovalcev sta si kolajni nadela Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek. Pevčeva je z zračno puško stoje v disciplini R4 v kategoriji SH2 osvojila zlato odličje, potem ko je v finalu ugnala Tirška.

V disciplini 50 metrov prosto v kategoriji S4 se je na nehvaležno četrto mesto uvrstil plavalec Darko Đurić. Slovenec je bil do zadnjega v igri za bron, a ga je v zaključku ugnal Andrij Derevinski iz Ukrajine. »Ni se izšlo po načrtih. Plaval sem v krču. Odličje se mi je vztrajno izmikalo. Ne vem, morda si ga nisem zaslužil. Čim prej moram pozabiti igre v Riu de Janeiru in se obrniti v prihodnost,« je komentiral Darko Đurić, ki ga prihodnje leto čaka svetovno prvenstvo. O nastopu na igrah v Tokiu sta Đurić in njegov trener Alen Kramar še vedno zelo previdna.

Tik pred koncem iger v Braziliji se je tragično ponesrečil iranski kolesar Bahman Golbarnezhad. Za 48-letnega paraolimpijca je bil usoden padec na glavo, kasneje pa je v reševalnem vozilu doživel še srčni zastoj. mag