Jakov Fak in Teja Gregorin sta prepričljivo osvojila dvojni naslov državnih prvakov v letnem biatlonu s tekaškimi rolkami na Pokljuki, ki je vsakoletni jesenski prelomni dogodek pred zimo. Zunaj konkurence so sodelovali še biatlonci treh držav. Bolgar Kasimir Anev je v nedeljskem skupinskem startu premagal Jakova Faka, kar je šele drugi poraz jeseni na Pokljuki po letu 2009.

»Kolega Anev je bil tokrat boljši. Nekaj zmede pri prvem streljanju je le poduk, da se je treba včasih znajti v drugačnih okoliščinah, kot je normalni potek tekme. Mednarodna konkurenca bi lahko bila celo izbornejša. Te tekme so ogledalo pripravljenosti, letos delamo previdneje,« pravi mladi očka Jakov Fak, ki sta mu na stopničkah sledila podprvaka Klemen Bauer in Mitja Drinovec ter Rok Tršan in Lenart Oblak (skupinski). Tejo Gregorin mlajša Anja Eržen še ni resneje ogrozila.

Andreja Mali se je, kot je bilo malce skrivnostno odločeno že marca, preselila na mesto trenerke mladinske ženske ekipe. »Je drugačen ritem. Veliko več dela čez cel dan, ni le trening in počitek. Delo poteka kot sem si predstavljala, organizacijsko shemo sem poznala in delo teče. Ni pa prehud preskok. Zadnje sezone sem deloma tudi sama skrbela za svoj vadbeni program. Nekaj izkušenj le imam,« pravi Kamničanka, ki je ob treh nastopih na olimpijskih igrah in šestnajstih sezonah svetovnega pokala v biatlonu vrhunec dosegla v zgodnji dobi kot smučarska tekačica s tremi uvrstitvami na zmagovalni oder v sprintu svetovnega pokala, s čimer je dolgo časa pred Petro Majdič sodila za najboljšo slovensko tekačico vseh časov. Vrhunec v biatlonu je osem uvrstitev med deseterico, 90 med trideset, stopničke z žensko štafeto v pokalu in seveda kolajna z mešano štafeto na svetovnem prvenstvu 2012 v Ruhpoldingu.