Nico Rosberg ima trenutno vse razloge za pravo veselje. Nemec je namreč odpeljal svojo 200. dirko v formuli 1 in jo, tako kot leta 2004 Michael Schumacher na VN Evrope, tudi dobil. S tem se je vsaj v nečem že postavil ob bok nekdanjemu ekipnemu tovarišu, a še bolj kot nove točke in dobra statistika je ta zmaga pomembna zaradi jasnega sporočila Lewisu Hamiltonu: »Ne boste me še odpisali.«

In res ga ne bodo, še najmanj Lewis Hamilton, ki mu je po dirki celo iskreno čestital, čeprav zelo kislega obraza. »Dirka sama po sebi ni bila lahka, imel sem veliko težav z zavorami, najhuje pa je bilo proti koncu, ko je šel Ricciardo po nove pnevmatike, mi pa smo zamudili svojo priložnost in sem moral do cilja odpeljati s precej bolj obrabljenimi. Lovil me je z velikimi koraki, a na koncu se je vseeno dobro izšlo. Nisem naredil nobene napake in to je na koncu odločilo,« je bil po dirki prepričan Nico Rosberg. S tem si je ponovno privozil prvo mesto v skupnem seštevku, šest dirk pred koncem jih ima osem več kot Hamilton, in kot se spomnimo iz lanske sezone, je Nemec vedno močnejši ravno proti koncu sezone. Kar pomeni, da Lewisa Hamiltona čaka presneto težko delo.

Drugi je bil Daniel Ricciardo, ki je svoje delo opravil že na startu, ko je obdržal to mesto in ga nato držal do konca: »Po dveh urah dirke je malo manj kot pol sekunde zaostanka res malo, a ravno dovolj, da ne zmagaš. Nisem razočaran, bil sem hiter, dirkalnik je bil odličen, na koncu mi je mogoče zmanjkal krog ali dva za napad na Rosberga.« Tretjeuvrščeni Lewis Hamilton, ki je s tretjim mestom 99. v karieri stopil na zmagovalni oder, zdaj le nemočno opazuje, kako Nico Rosberg vozi iz dirke v dirko bolje. »To vsekakor ni uspeh, Nico pa si je povsem zaslužil to zmago, saj ni naredil niti ene napake. Moje težave z zavorami so bile ravno dovolj pomembne, da sem izgubil veliko časa, na koncu sem se moral potruditi, da sem obdržal vsaj tretje mesto. Veliko stvari je šlo ta konec tedna narobe, a upam, da bo na naslednjih kaj bolje,« je še povedal Britanec.

Sebastian Vettel je bil eden od moralnih zmagovalcev te dirke, zaradi menjave motorja je moral dirko začeti z zadnjega startnega mesta, na koncu pa je v cilj po pridobljenih 17 mestih zapeljal kot peti: »Startal sem slabo, kar je bilo še dobro zame, saj so pred menoj trčili, a sem bil na srečo dovolj daleč od dogajanja. Potem je šlo veliko stvari precej bolje, strategija je bila solidna, pokazali smo, da nas tudi Red Bull ne bo kar tako zlahka odpravil, saj je Kimi Raikkonen na koncu končal kot četrti.«

Vodja ekipe Mercedes Toto Wolff je verjetno še najbolje povzel vso dirko: »Ko je že vse kazalo, da bomo v miru zmagali, se je od nekod vzel Ricciardo in pošteno smo se podelali v hlače, ko smo videli, kako dohiteva Rosberga. Upali smo, da njegove mehke pnevmatike ne bodo zdržale takega tempa, in imeli smo na srečo prav.« In če pomislimo, da je mercedes zmagal na stezi, ki je bila v preteklosti že označeno kot mercedesu sovražna, potem lahko pričakujemo, da bodo srebni na naslednjih mogoče zmagovali z več lahkote. Kajti boj za naslov prvaka se bo zdaj res razplamtel.