Hokejisti Olimpije se uvodni konec tedna v EBEL niso proslavili. Po petkovi zaušnici Beljaka, ki je na tivolskem ledu že v prvi tretjini zabil pet golov, se slovenskim prvakom ni izšlo niti včerajšnje gostovanje na Madžarskem. Alba je bila boljša z 2:1 (1:1, 0:0, 1:0), uspešnejša pa je bila tudi v razmerju strelov proti vratom (34:27). Za goste je ob številčni prednosti na ledu zadel Sebastjan Hadžić.

Čeprav se je Olimpija na prvem gostovanju v novi sezoni bolje upirala kot na porazni premieri, je že zdaj jasno, da prav veliko ljubljanskih zmag v tej zimi ne bo. Igralska zasedba zeleno-belih ne dosega ravni tekmovanja, obenem pa niti klubski ustroj ne dohaja standardov lige. Trenerju Bojanu Zajcu ni enostavno delovati v takšnih pogojih, a podčrtati gre, da se je za nadaljevanje kariere na tivolski klopi odločil sam. Po petkovem porazu proti Beljaku je izrazil upanje, da bo Olimpija v nadaljevanju sezone prikazala boljši hokej, v kar pa verjamejo le redki.

»Pred začetkom lige sem dejal, da niti ne vem dobro, v kakšni formi smo, saj smo v pripravljalnem obdobju odigrali prijateljske tekme z drugoligaši. Pokazalo se je, da je ritem igre v EBEL na višji ravni,« je povedal Bojan Zajc. Okrepitve Olimpije se doslej pričakovano niso preveč izkazale, vratar Jeff Frazee je na dveh tekmah prejel kar osem golov. Klub zaradi neurejenih finančnih obveznosti medtem še vedno ni razrešil statusa dolgoletnih članov Aleša Mušiča in Mateja Hočevarja.

Z visoko zmago z 8:2 pa so mednarodno sezono v novoustanovljeni alpski ligi odprli Jeseničani, ki so pred tem izgubili obe pripravljalni tekmi z Olimpijo, ko sploh niso dosegli gola. Italijanska Gardena v Podmežakli pred 800 obiskovalci ni imela nobenih možnosti. »Dober začetek, a zima bo še dolga. Novih izzivov ne bo manjkalo,« je dejal trener Nik Zupančič. V jeseniškem dresu se je s tremi zadetki proslavil Eric Pance.