Na Hrvaškem vlada teniška mrzlica. Za to je poskrbela teniška reprezentanca, ki je v polfinalu Davisovega pokala v Zadru s 3:2 ugnala Francijo in bo drugič v zgodovini zaigrala v finalu. Tam jo čaka obračun z Argentino, ki je prav tako s 3:2 odpravila Veliko Britanijo.

Zadnji dan obračuna med Hrvaško in Francijo se je v dvorani Krešimirja Čosića v Zadru na tribunah zbralo kar 7000 gledalcev, ki so na obračunu med Marinom Čilićem in Richardom Gasquetom pripravili peklensko vzdušje. Slednje je Čilića nosilo skozi celoten obračun, ki ga je dobil brez pretiranih težav s 6:3, 6:2 in 7:5 in tako svojo reprezentanco že popeljal v veliki finale. »Vsaka čast navijačem. Bili so neverjetni. V takem vzdušju v svoji karieri še nisem igral. Brez njih kaj takšnega ne bi bilo mogoče. V reprezentanci vlada odlično vzdušje, čeprav so nas pestile poškodbe,« je povedal Marin Čilić, ki so se mu z zmago Argentine proti Veliki Britaniji uresničile želje, saj bo finale tako med 25. in 27. novembrom na Hrvaškem.

Navdušenja nad predstavo reprezentance ni mogel skriti niti hrvaški selektor Željko Krajan, ki je potrdil, da je bil skupaj z igralci pod velikim pritiskom. »Kadar igraš pred domačimi navijači, je temu vedno tako. Igrali smo proti izredno močnemu nasprotniku, a je Marin Čilić dokazal, da je pravi vodja. Še nekaj časa nam ne povsem jasno, kaj nam je uspelo. Kaj takšnega brez odličnega vzdušja v reprezentanci ne bi bilo mogoče. Tudi navijači so fenomenalni in komaj že čakamo, da bomo v finalu znova igrali v vzdušju, ki bo po mojem mnenju še boljše kot je bilo tokrat.«

Izredno zanimivo je bilo dogajanje na drugem polfinalnem obračunu, kjer je včeraj Andy Murray v Glasgowu izid proti Argentini z zmago proti Guidu Pellu najprej poravnal na 2:2, a to kaj prida Otočanom ni pomagalo. V odločilnem petem obračunu je namreč Leonardo Mayer po izgubljenem prvem setu proti Danielu Evansu nadaljnje tri dobil ter tako gostitelje zavil v črnino.