Konec tedna se za Mercedes ni začel najbolj obetavno, mnogi poznavalci menijo, da je Hamiltonova in Rosbergova ekipa najranljivejša na tej stezi. In da si tukaj lahko tekmeci obetajo največ. Lewis Hamilton je namreč dirkaški konec tedna začel z okvaro dirkalnika, saj je odpovedala hidravlika, a se zaradi tega ni veliko vznemirjal. Vendar bi se mogoče lahko, saj se je ravno Red Bull po zaslugi prenove Renaultove pogonske enote že prebil mimo Ferrarija na drugo mesto jakostne lestvice, Daniel Ricciardo pa je bil na prostih treningih zelo hiter na daljših vožnjah – nekakšnih simulacijah dirke, medtem ko je najhitrejši krog vseeno odpeljal Nico Rosberg.

Nemec bo konec tedna slavil tudi okroglo »obletnico«, odpeljal bo 200. dirko, poleg tega je na enem od treningov tudi on rahlo trčil v ogrado ob stezi, vse skupaj pa pušča njegovega tekmeca Hamiltona precej hladnega. Na vprašanje, ali bo tekmecu tako ali drugače le čestital za ta jubilej, je Lewis Hamilton kratko odvrnil: »Ne, mislim, da ne.« Nekaj besed, ki povedo veliko, a na drugi strani tudi Rosberg sam tej »obletnici« ne pripisuje posebnega pomena. Za oba bo to dirka, ki se je morata lotiti zelo resno in zavzeto, le točka razlike v skupnem točkovanju pa ne dovoljuje preveč slavja že pred samim startom.

O dejanskih možnostih Red Bulla je bil Nico Rosberg vendarle malce zgovornejši: »Vsaka ekipa izdela dirkalnik, ki bi ustrezal vsem stezam v koledarju dirk. Letos smo to dobro naredili, nismo se osredotočili samo na stezi, kot je v Monaku ali Singapurju, saj potem ne bi bili hitri na stezi, kot je v Monzi. To se je zgodilo Red Bullu, v Monzi niso bili ravno najhitrejši, zato pa menim, da so tukaj v Singapurju lahko.« Zato bo zanimivo opazovati, ali bo Daniel Ricciardo ponovil avstralski trik na zmagovalnih stopničkah in bo šampanjec za zmagovalca le spil iz dirkaškega čevlja.

Tradicija, ki prihaja od tako imenovanih Norih Hueyijev, v Avstraliji so ti znani kot deskarji in ribiči in so po svoje malce trčeni športniki. Hodijo po svetu, deskajo, ribarijo in se seveda zabavajo s pivom. In pri njih je nastal obred »shoey«, torej pitje iz čevlja. »Zamisel, da bi nadaljevali to trčeno tradicijo, se mi je zdela zanimiva. Kot vidim, se počasi širi tudi drugam,« je povedal Daniel Ricciardo in s tem seveda mislil na Valentina Rossija, ki je na zadnji dirki pil šampanjec iz čevlja. Čeprav ni zmagal, pravi Avstralci pa pijejo iz čevlja le ob zmagah.