Najnovejše smernice v manekenskem svetu so, da se za manekene najemajo otroci slavnih. Maya Hawke, 18-letna hči Ume Thurman in Ethana Hawka, je denimo postala zvezda britanske modne znamke All Saints. Maya študira igro na prestižnem Juilliardu in jo prijatelji opisujejo kot zelo prijazno in radovedno dekle. Kampanjo so posneli daleč od ponorelega New Yorka, v Woodstocku. Dekle si želi postati – kako originalno – igralka. Pri tem ji bodo slavni starši gotovo v pomoč.

Tako kot bo mama Cindy Crawford v pomoč svoji hčeri Kaii Gerber, ki je pri rosnih štirinajstih letih stopila na pot manekenstva. Snemala je skupaj z mamo in bratom Petrom, in sicer za tako prestižne modne znamke, kot sta Miu Miu in Scenique. Veliko večji met je uspel Lily-Rose Depp, hčeri ravno ločenega Johnnyja Deppa in Venesse Paradis. Šestnajstletnica je postala obraz mladostne različice kultnega parfuma chanel No. 5. Pri Chanelu so prepričani, da je dekle popolna podoba sodobne ženske, ki predstavlja svobodo in sodobno lepoto. Seveda se ne gre pozabiti vprašati, kaj ima pri njenem zgodnjem uspehu dejstvo, da je tudi njena mama od leta 1991 Chanelova ambasadorka. Pri otrocih slavnih, ki se podajo v isti posel kot starši, je pač vedno tako, da se nikoli ne ve, koliko k njihovemu uspehu prinese slavni priimek.

Poleg teh deklet so na pot manekenstva stopile še hčere igralca Juda Lawa Iris in glasbenika Noela Gallaghera Anais Gallagher. Prva je na naslovnici Teen Vogua, druga pa obraz športne znamke Reebok. Najodmevnejšo manekensko kariero med otroki slavnih pa ima do zdaj Jaden Smith, sin Willa Smitha. Najprej je modno in družabno sceno razburkal s tem, ko se je slikal kot aseksualni, v ženska oblačila oblečen maneken, ki je v svojih intervjujih razlagal, da spol sploh ne obstaja. Minuli teden pa je razburil z novico, da je naredil samomor. Čeprav je o tem poročal tudi CNN, se je izkazalo, da je šlo za internetno šalo, saj si je Jaden zelo živ s svojim dekletom Sarah Snyder ogledoval modne revije na newyorškem tednu mode.