V časopisni družbi Dnevnik smo nagrado za najboljšo igralsko interpretacijo pretekle sezone v Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL) podelili Jani Zupančič. Nagrajena je bila za vlogo Gruach v uprizoritvi Dunsinane, vlogo Maše Kos v 3 zimah in vlogo Ane v Pogovorih na štiri oči.

Komisija v sestavi Ingrid Mager, Blaž Peršin in Rajko Bizjak je 29. Dnevnikovo nagrado Zupančičevi namenila soglasno, podelili pa so ji jo po premieri predstave Georga Büchnerja Leonce in Lena v režiji Mateje Koležnik. Letošnja nagrajenka je Dnevnikovo nagrado prejela že drugič, prvič pa je bila z njo nagrajena leta 2010.

»Jana Zupančič je v izvrstni ustvarjalni formi: kot Gruach v uprizoritvi Dunsinane je izrisala karakter zagonetne in neuklonljive dame Lady Macbeth, ki posega v moški svet moči tako, da ga obrača v svoj prid. Kot mama in žena Maša Kos v drami 3 zime bolj kot z besedami minimalistično gradi svoj tragični lik skozi mimiko in gestikulacijo, v čemer je pretresljivo prepričljiva. Kot Ana v Pogovorih na štiri oči pa nas popelje v boj z identitetami, ki sicer neizogibno pelje v katastrofo,« je odločitev utemeljila komisija. »Tri psihološko izjemno zagonetne vloge je Jana Zupančič oblikovala z globoko senzibilnostjo, ki je možna le s profesionalno in siceršnjo osebnostno zrelostjo.«