Pred odhodom v 600 kilometrov oddaljeni Ljubuški, mesto v okolici Mostarja, so zdravstvene težave še dodatno zdesetkale igralski tabor pivovarjev. Viroza je v posteljo položila Luka Žvižeja, Kristiana Bećirija in Ivana Gajića, kljub poškodbam pa so bili med potniki na avtobusu Vid Poteko, Matic Suholežnik in Tilen Kodrin. In to se je v tamkajšnji dvorani, ki ima zmogljivost 4000 gledalcev in ki je bila zgrajena leta 1998, ob podzavestnem podcenjevanju na papirju precej slabšega nasprotnika Celjanom skoraj maščevalo.

Ko so gostitelji v 43. minuti vodili s kar petimi zadetki razlike (25:20), je kazalo, da bodo na premierni domači tekmi po treh letih neigranja v Sehi poskrbeli za odmeven skalp. Slovenci so šest minut kasneje izenačili na 25:25, sledila pa je dramatična končnica. Po kar 17 izenačenjih (zadnje pri 31:31) je Poteko deset sekund pred koncem priigral sedemmetrovko, ki jo je v zadetek spremenil Gal Marguč, Izviđaću pa v zadnjem napadu s trelom od daleč le ni uspelo doseči izenačujočega zadetka in iztržiti remi.

Včerajšnja tekma je bila uvod v enomesečni peklenski ritem, v katerem bodo Celjani v ligi prvakov in Sehi odigrali kar devet težkih tekem. V soboto v Zlatorog prihaja Vardar (Seha), v soboto prihodnji teden na premieri lige prvakov Zagreb, nato sledijo še Rhein Neckar (28. september, liga prvakov), Tatran (1. oktober), Veszprem (4. oktober, oba Seha), še enkrat Vardar (9. oktober, liga prvakov), Meškov Brest (12. oktober, Seha) in Kielce (15. oktober, liga prvakov). Če bodo pivovarji brez dodatnih prask (beri: poškodb in bolezni) in s pričakovanim točkovnim izkupičkom preživeli peklenski mesec, bodo na konju. V nasprotnem primeru se bo spet postavljalo vprašanje o (ne)smiselnosti vstopa v ligo Seha.