Špekulacije o morebitnem dogovoru držav članic Opeca in Rusije glede načrpanih kvot tekočega zlata po podatkih U. S. Commodity Futures Trading Commission so že obrodile sadove, saj so se stave na kratko zmanjšale najhitreje v zadnjih petih mesecih. Članice Opeca se bodo ponovno sestale konec meseca v Alžiriji, kjer bo tema tudi morebitna zamrznitev načrpanih količin. Želje Irana in Iraka po povečanju načrpanih količin zbujajo dvome o zmožnosti dosege morebitnega dogovora. Cena zahodnoteksaške nafte je merjeno v evrih v letošnjem letu pridobila dobrih 21 odstotnih točk in se giba malo pod 45 dolarji za sodček.

Nemški farmacevtski velikan Bayer je sklenil 66 milijard dolarjev vredno pogodbo o prevzemu ameriškega proizvajalca gensko predelanih semen Monsanto. Pogodbo so sklenili po tem, ko je Bayer ponudbo zvišal na 128 dolarjev za delnico. Če bo regulator odobril prevzem, bo nastal bo največji svetovni ponudnik pesticidov in semen.

V iskanju signalov o prihodnjih ukrepih centralnih bankirjev se lahko na trg ponovno prikrade nekaj več negotovosti, saj so finančni trgi ponovno postali močno odvisni od njihovih denarnih politik, predvsem pa nevarnost preti v zaupanju vlagateljev v učinkovitost ter sposobnost denarnih politik v boju z inflacijo.