Donacijo so na Zvezi prijateljev mladine Slovenije sprejeli z odprtimi rokami, saj njihove počitniške domove vsako leto obišče več tisoč otrok iz vse Slovenije. Tam potekajo različni poučno-izobraževalni tabori in tudi letovanja. Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS, je ob tem poudarila, da so tovrstne donacije, pa četudi niso finančne narave, izrednega pomena, saj njihovim otrokom ne samo olepšajo čas bivanja, pač pa ga naredijo tudi prijetnejšega.

S klimatskimi napravami bodo tako v teh mesecih opremili Otroško letovišče Pacug v Portorožu, Počitniški dom Vila v Kranjski Gori, Dom pod obzidjem v Piranu, Tabor mladih v Dolenjskih Toplicah, Počitniški dom Triglavska roža v Trenti in Počitniški dom ZPM Maribor, Dom Miloša Zidanška na Pohorju. Na omenjenih lokacijah bodo izvedli tudi brezplačno montažo klimatskih naprav, saj se v podjetju Daikin zavedajo, da je profesionalen in kakovosten pristop k montaži klimatskih naprav izrednega pomena. Ob tem gre velika zahvala tudi inštalaterjema Elektro Polanec in Klimanano, ki sta v okviru kampanje za montažo izbranih klimatskih naprav donirala svoj čas in znanje.

Rudolf Baret Heissig, strokovnjak za prodajo v podjetju Daikin, je ob tem povedal: »V podjetju Daikin se še kako zavedamo, da so otroci naše največje bogastvo in up naše prihodnosti. Upamo, da smo z omenjeno donacijo pričarali nasmeh na obrazu številnih otrok in da smo tudi s tem dejanjem še dodatno spodbudili ostala podjetja, da je včasih potrebna le kapljica v morje, da naredimo uspešno zgodbo. Odločitev za sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije pa je bila pogojena z njihovo uspešno tradicijo, več kot 60-letnim delovanjem in številnimi projekti, med katerimi so številni prepoznani tudi mednarodno. Želimo jim tovrstno uspešno delovanje tudi v prihodnje.«

Omenjeno donacijo in družbenoodgovorno ravnaje podjetja Daikin sta podprla tudi priznani slovenski stand-up komik Tin Vodopivec in Miša Margan, manekenka in podjetnica. Tudi sama se zavedata, da je v življenju treba pomagati, kadar pa gre za otroke, ki so potrebni pomoči, sta prav vsaka ponujena roka in priložnost izrednega pomena. (da)