Po slabih dveh mesecih se je včeraj – dan kasneje, kot je napovedal župan Zoran Janković – končala mukotrpna obnova severne mestne vpadnice. »V nedeljo nismo mogli zarisati talnih označb, ker je bil asfalt še prevroč,« je enodnevno zamudo pojasnil eden od delavcev.

Po naših zadnjih preverbah je v poznih popoldanskih urah motorni promet po Dunajski cesti potekal tekoče v obe smeri, prav tako sta bili normalno prevozni obe križišči – z Baragovo in Posavskega ulico. Delavcem KPL je tako preostalo le še asfaltiranje pločnika in kolesarske steze, vključno s celotnim križiščem pri AMZS, v smeri proti Črnučam. Po naših informacijah naj bi asfaltiranje zaključili danes, potem pa naj bi na obeh straneh cestišča s talnimi označbami in pikogrami ločili še pločnik od kolesarske steze.

Spomnimo, na ljubljanski mestni občini so sprva napovedali, da bodo dela na severni mestni vpadnici zaključena do začetka novega šolskega leta, a jih je presenetila načeta voziščna konstrukcija pod asfaltom s smeri proti Črnučam. To je povzročilo zamude in posledično prometno moro na zadnji ponedeljek v avgustu, ko so zaradi preurejanja križišča z Vilharjevo cesto za nameček še popolnoma zaprli odsek Dunajske ceste med Trgom OF in Linhartovo cesto. Podjetje KPL, ki se je obnove Dunajske ceste zaradi pomanjkanja delovne sile lotilo šele sredi julija, je vsa dela njej – tako pravijo na občini – opravilo v sklopu rednega vzdrževanja.

Kljub negodovanju meščanov zavoljo prometnih zastojev je župan Zoran Janković že napovedal, da bo prihodnjo gradbeno sezono še močneje zagrizel v obnovo ljubljanskih cest in ulic. Prihodnje poletje naj bi bilo v Ljubljani sočasno odprtih kar 160 gradbišč, denar za obnove pa naj bi v večji meri prispeval Bruselj.