Podjetje GEM motors, inovativno dinamično mednarodno podjetje, ki je specializirano za razvoj visokotehnoloških elektromagnetnih pogonov za električna vozila, potrebuje vodjo prodaje za tuje trge. Ta bo med drugim odgovoren za vodenje prodaje, komunikacijo s kupci, pridobivanje novih kupcev in strateških partnerjev, oblikovanje strateške postavitve prodajne strategije in pripravo prodajnih orodij ter sistemsko spremljanje prodajnih aktivnosti – CRM.

Od kandidatov poleg VII. stopnje izobrazbe tehnične smeri (zaželen je MBA program) ali ekonomske smeri s tehničnim (pred)znanjem ter tekočim govorjenjem dveh tujih jezikov pričakujejo najmanj tri leta izkušenj v B2B-prodaji na globalnem trgu. Prijave z življenjepisom v angleškem ali slovenskem jeziku sprejemajo do 19. septembra na naslovu e-pošte: kadri@gemmotors.si.

»Vodja prodaje si lahko obeta precej dinamičen delovnik. Glede na to, da smo globalno usmerjeno podjetje, bo zagotovo velik poudarek predvsem na vzpostavljanju stikov s tujino, kar seveda vključuje tudi potovanja. Trenutno sodelujemo s partnerji iz Evrope, Indije in Južne Amerike, te povezave pa želimo v prihodnje še okrepiti in vzpostaviti nove. Seveda ni zanemarljiv niti domači trg, kjer želimo vzpostaviti partnerstva za razvoj novih produktov električne mobilnosti. Ta bo v prihodnje igrala čedalje večjo vlogo tudi pri nas,« pojasnjuje dr. Simon Mandelj, direktor in solastnik kamniške družbe GEM Motors.

Odličen prodajalec ima svojo ceno

Vodja prodaje za tuje trge si lahko obeta stimulativno plačo, pravi Mandelj, višina pa bo odvisna od njegove uspešnosti. Višine plače direktor sicer ne želi razkriti, po mnenju strokovnjakov pa si dober prodajalec zasluži in si mora biti sposoben, če je res dober v svoji stroki, izposlovati vsaj med tri in pet tisoč evri bruto. Višina mesečnega prihodka je sicer odvisna od vrste faktorjev, kot so na primer velikost podjetja, strateška usmerjenost na tuje trge, kolikšen del je fiksen in kolikšen del je vezan na uspešnost, ali je vodja prodaje tudi solastnik podjetja... V večjih mednarodno uveljavljenih podjetjih lahko mesečni prihodki vodje prodaje sežejo celo do 8000 evrov, pri čemer naj bi dobili tudi finančne dodatke za uspešnost. Sicer pa so dobri prodajalci vedno in povsod iskani.

Izkušnje iz avtomobilske industrije za vodjo prodaje za tuje trge niso ključne, so pa prednost, »saj je dobro poznavanje industrije ključnega pomena. Iščemo predvsem posameznike, ki jim ni tuje področje razvoja elektromotorjev in inovacij na tem področju. Gre seveda za zelo dinamično panogo, ki se hitro razvija. Zaželena je torej kombinacija znanj s tehničnega področja elektrotehnike ali strojništva, ki bodo zaposlenemu v pomoč pri poznavanju naših inovativnih produktov ter ekonomije, predvsem pa je pomembno dobro poznavanje globalnega okolja za uspešno trženje v mednarodnem okolju,« poudarja Mandelj.

Preboj v letu 2018

GEM Motors, ki je imel še lani pet zaposlenih, trenutno že zaposluje 12 ljudi, do konca leta pa želijo v svojo sredino sprejeti še razvojnega inženirja elektrotehnike in numeričnega modeliranja, razvojnega inženirja za električna vozila ter več strokovnjakov s področja strojništva. Podjetje je minulo leto ustvarilo 311.000 evrov prihodkov od prodaje, letos načrtujejo, da jih bodo 800.000. Preboj v podjetju načrtujejo v letu 2018, ko naj bi imeli več milijonov evrov prihodkov. Lani so prejeli 1,99 milijona evrov neposrednega denarja iz programa Obzorje 2020, kar jim bo omogočilo industrializacijo njihovega električnega motorja in odločen vstop na trg. Gre za elektromotor, ki je skupaj s krmilnikom vgrajen v kolo in je primeren denimo za skuterje.

Pred časom so njihovo inovativnost prepoznali tudi v indijski družbi Napino Auro & Electronics. Ta jim je za milijon evrov naročila razvoj novega elektromotorja.