Za delničarje Appla tako ostaja zgolj upanje, da bodo prodajni rezultati telefona v prihodnjih mesecih bistveno boljši od pričakovanj. V kolikšni meri bodo obstoječi privrženci pripravljeni iphone 6 zamenjati z iphonom 7, bo znano že kmalu, od tega pa bo odvisno tudi gibanje cene delnice ameriške družbe. Od preostalih novitet je Apple predstavil še svojo pametno uro watch, ki je naposled doživela nadgradnjo z GPS. Od Applove predstavitve je imela še največ koristi delnica Nintenda, ki se je v četrtkovem trgovanju dvignila za nekaj več kot 13 odstotkov. Apple je namreč skupaj z novim telefonom, izboljšano uro ter brezžičnimi slušalkami oznanil tudi prihod Nintendove igre super mario bros. na ios, hkrati pa do na Applovi pametni uri watch od sedaj naprej na voljo igra pokemon go.

Na naftnih tleh pa je presenetila delnica ameriškega naftnega podjetja Apache, ki je oznanilo odkritje velikega naftnega nahajališča s potencialom črpanja treh milijard sodčkov nafte. Odkritje naj bi bilo po prvih ocenah vredno več kot 100 milijard dolarjev, pri čemer denimo tržna kapitalizacija Apacha znaša okoli 22 milijard dolarjev. Ob predpostavki, da bi Apache 20 let konstantno črpal nafto, bi to pomenilo dodatnih 410.000 sodčkov dnevne produkcije. To veliko odkritje potrjuje, da se v ZDA skriva še mnogo odličnih nahajališč nafte, ki bodo ZDA omogočale ohranitev položaja ene izmed pomembnejših proizvajalk nafte tudi v prihodnje.

Sproščena monetarna politika ECB pa skupaj z rednimi mesečnimi odkupi še dodatno zvišuje cene obveznic in posledično znižuje zahtevane donosnosti. Tako je denimo Henkel pred kratkim izdal dvoletno podjetniško obveznico z 0,05-odstotnim negativnim donosom. Nemška korporacija bo torej vlagateljem po dveh letih vrnila celo manj, kot si je od njih izposodila. Še pred nekaj leti bi bilo to nepredstavljivo, vendar je bilo le še vprašanje časa, saj se po negativnih obrestnih merah zadnje mesece zadolžujejo že številne bolje stoječe države.