Odločitev Zorana Dragića, da po zmagi proti Ukrajini in fantastični predstavi zapusti slovensko reprezentanco je slaba novica za selektorja Igorja Kokoškova, a ni popolno presenečenje.

Dragić je že pred začetkom kvalifikacij napovedal, da bi se rad ekipi iz Milana pridružil že na začetku sezone, zato bo kvalifikacije slovenske reprezentance predčasno zapustil. Milanska Olimpia namreč v soboto igra polfinale superpokala proti Vanoli Cremono. Ker je v Milanu novinec v ekipi, je želel biti zraven že na prvi tekmi in si tako čim prej izboriti mesto v prvi peterki italijanske ekipe.

»Na zadnjem pogovoru je Zoran znova izrazil željo in se odločil, da se ekipi iz Milana priključil po domači tekmi z Ukrajino. Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in štab reprezentance z Zoranom nista delila iste želje, a ga zato nismo mogli zadržati, pač pa smo upoštevali njegovo odločitev. Kljub letošnjemu predčasnemu slovesu od nastopanja v izbrani vrsti Zoran ostaja njen pomemben člen,« je odhod mlajšega Dragića komentiral Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS.

Zoran Dragić je tekmo z Ukrajino odigral izjemno, dosegel je 28 točk in dosežku dodal še sedem skokov. Na treh tekmah je v povprečju na parketu prebil slabih 33 minut, v katerih je dosegal 17,3 točke, 5,7 skoka, 2,3 podaje in dve ukradeni žogi. Selektor Igor Kokoškov ima za drugo polovico kvalifikacij na voljo še 13 košarkarjev, 12 pa jih ima pravico nastopa na tekmi. Naslednji preizkus za slovensko reprezentanco bo v soboto zvečer v gosteh proti Kosovu.